4 pilot köyden birisi Osmancık’ta

Kullanılan elektriği karşılamak amacıyla hayata geçirilen Güneş Tarlaları Projesi'nde Türkiye genelinde 4 pilot köyden birisi Osmancık'ta.

28 Ağustos 2018 Salı 16:58
4 pilot köyden birisi Osmancık’ta

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Kulak köyünde kullanılan elektriği karşılamak amacıyla güneş tarlaları projesi hayata geçiriliyor.

Hükümetin Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını sonlandırmak için başlattığı çalışmalar kapsamında faaliyetler sürdürülüyor. İlk etapta 4 köyde güneş enerji santralleri kurulacağı belirtilirken bu yerlerin Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Kulak köyü başta olmak üzere Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Gecek köyü, Elazığ'ın merkez ilçesine bağlı Sarıgül köyü ve Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Gökbudak köyü olarak belirlendiği belirtildi. Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında projenin yurt geneline yaygınlaştırılması ve yaklaşık 300 köye ulaştırılması hedefleniyor. ORKÖY PV olarak adlandırılan projenin 3,7 milyon dolarlık finansmanı için Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından hibe sağlanacağı belirtildi. Güneş enerji sistemi için ihale süreci 27 Ağustos’ta sona erecek. 100 kwp kapasiteli her bir tesisin üreteceği enerji ile yaklaşık 70 hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması bekleniyor.

İHA

Son Güncelleme: 28.08.2018 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seyirci 2018-08-28 18:31:58

o eskidendi simdi osmancigi listeden silerler silmeleride lazim

banner165