5 yıl önce sözü verilen projede somut adım Kent Park 21 milyona ihale edildi

Çorum Belediyesi ‘Kent Park Yapım İşi’ ihalesi dün yapıldı.

21 Temmuz 2015 Salı 16:14
 5 yıl önce sözü verilen projede somut adım  Kent Park 21 milyona ihale edildi


Çorum Belediyesi ‘Kent Park Yapım İşi’ ihalesi dün yapıldı.


www.corumhakimiyet.net’teyer alan habere göre, Belediye Meclisi Salonu’nda yapılan ihaleye 9 ayrı firmanın temsilcileri katıldı.


Destek Hizmetleri Müdürü Leyla Sayın’ın başkanlığında toplanan komisyon, katılımcı firmaların dosyalarını inceledi.


Yapılan incelemelerin ardından Gürbağ İnşaat teşekkür mektubu sunarak ihaleden çekildi. Komisyon geriye kalan Vestan İnşaat, Makimsan Asfalt İnşaat, Girişimciler-Vadi Botanik İnşaat İş Ortaklığı, Nuhoğlu İnşaat, Uluyıl-Pırlanta İnşaat İş Ortaklığı, Arıkan-Yek Grup İş Ortaklığı, Dalgıçlar İnşaat ve Vera İnşaat firmalarının tekliflerini aldı.


İhale hakkında açıklama yapan Komisyon Başkanı Leyla Sayın, 47 firmanın başvurduğu ön yeterlilik süreci sonunda 43 firmaya davette bulunulduğunu söyledi.


Leyla Sayın, ikinci aşamaya kalan firmalardan Girişimciler-Vadi Botanik İnşaat İş Ortaklığı ile Vera İnşaat’ın bazı evrakları için teyit alınması gerektiğini kaydetti.


Projenin yaklaşık maliyetinin 28 milyon 517 bin 6 lira 88 kuruş olduğunu hatırlatan Sayın, resmi olmayan sonuçlara göre en düşük teklifi 21 milyon 119 bin 119 TL ile Makimsan Asfalt İnşaat firmasının verdiğini açıkladı.


İhale sonucunun yapılacak değerlendirmelerin ardından ilgililere duyurulacağı bildirildi.


PROJENİN DETAYLARI


Hıdırlık mevkiinde yaklaşık 157 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan parkta çay bahçeleri, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuklar için trafik eğitim parkı ve oyun alanları, açık hava konser alanı ve amfi tiyatro gibi eğlence, spor ve dinlence gibi çok amaçlı bölümler yer alacak.


Tüm yaş gruplarından insanların dinlenebileceği, spor yapabileceği ve aileleriyle birlikte huzur içerisinde piknik yapabileceği bir park özelliği taşıyacak olan Kent Park, Çorum’un 100 yıllık yeşil alan ihtiyacını karşılayabilecek özellikte planlandı.


Çorum’un park ihtiyacını karşılayacak, halkın şehrin stres ve gürültüsünden uzaklaşarak nefes alabileceği Kent Park Rekreasyon Projesi için yurt içi ve yurt dışında incelemelerde de bulunuldu.


Çorum Belediyesi, 2015 yılında start vermeyi planladığı Kent Park projesine özgün bir peyzaj ve yeşil doku ile projeyi hayata geçirerek en kısa sürede halkın hizmetine sunmayı planlıyor.


İLK ETAP HIDIRLIK PARKI


Çalışmaları yaklaşık 3 yıldır devam eden Kent Park projesinin ilk etabında Hıdırlık Parkı ele alınacak.


Çorum’daki tüm parkların alanından daha büyük bir alanda uygulanacak olan Kent Park, etrafındaki peyzaj alanı ile birlikte yaklaşık 200 dönümlük bir alana yapılacak.


Kent Park, Çorum’un en büyük parkının 4 katı büyüklüğünde olacak. Kent Park’ta yapılacak olan göletin büyüklüğü 24 dönüm olacak ve bu gölet biyolojik arıtma sistemi ile arıtılacak. Edinilen bilgilere göre, bu büyüklükte biyolojik arıtmayla yapılacak ilk ve tek gölet örneği Çorum’da olacak.


Son Güncelleme: 21.07.2015 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.