50 ili ilgilendiren yol

Orta ve Doğu Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan ve toplam 50 ili ilgilendiren yol 2020 yılı sonunda tamamen hizmete girecek.

30 Mart 2020 Pazartesi 22:04
50 ili ilgilendiren yol

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen ve 2. Abdülhamid Han zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz yolunun Ordu etabının yüzde 95’lik kısmından fazlası tamamlandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in, Enerji Bakanlığı döneminde başlatılan Karadeniz-Akdeniz yolu, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, tüm Anadolu’nun ekonomisini olumlu yönde etkileyecek olan asrın projesi sayesinde Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’in ticaret limanı olacak.

TOPLAM MALİYET 1 MİLYAR LİRA

Orta ve Doğu Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan, toplam bedeli ise yaklaşık 1 milyar TL olan, bünyesinde, yaklaşık 50 direkt ve dolaylı şekilde ilgilendiren proje ile Karadeniz’in kapıları, İç Anadolu ve Akdeniz’e açılacak. Yolun 2020 yılı sonunda tamamen hizmete açılması bekleniyor.

Son Güncelleme: 31.03.2020 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2020-03-31 17:04:03

Aman duvarları kontrolünü iyi yapılsın. Sağlam olsun. Keza asfalt kaliteside 1. Sınıf olsun.
Çankırı İskilip yolu yapıldı 1 süre sonra GÖÇTÜ gitti. İnşalllah yapılıp ulaşıma açılır.
Şu an tam müsait kvprülü kavşak, battı çıktı kavşak yapımı trafik insan kalabalığı yok iken.