542 işyerinde iş gücü araştırması

İŞKUR 542 işyerini ziyaret ederek iş gücü piyasası araştırması yapacak

03 Nisan 2018 Salı 22:51
542 işyerinde iş gücü araştırması

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, işverenleri ziyaret ederek kentin en kapsamlı işgücü piyasası araştırmasını gerçekleştirecek.

Yapılan açıklamaya göre, 11 Mayıs 2018 tarihine kadar İşgücü Piyasası Araştırması  gerçekleştirilecek. Araştırma kapsamında 542 işyeri ziyaret edilecek.

Çorum’un tamamında yapılacak araştırma ile işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek. İŞKUR tarafından sunulan birçok hizmete girdi sağlanacak. Çalışma kapsamında yapılan işyeri ziyaretleri ile hem kurum hizmetleri tanıtılacak hem de tespit edilen açık işler kuruma kazandırılmaya çalışılacak.

Ayrıca, araştırma kapsamında tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin veriler Yıllık Eğitim Planı hazırlanırken kullanılacak. Bu araştırma ile istihdam ve işsizlik sorununun çözümü için işgücünün yapısı ile sektörler bazında işgücü, niceliği, eğitimi, niteliği hakkında ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik bilgi toplanması amaçlanıyor.

Söz konusu araştırma 2018 yılı Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün hedeflerine ulaşmasında katkı sağlayacak. Bilimsel ve anlamlı sonuçlara sahip olacak.

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada tamsayım yöntemi ile çalışılacak. Çalışma başından sonuna kadar işgücü piyasasına hâkim, güçlü bir ekiple koordine edilecek. İşyeri ziyaretleri “her işsize, her işverene bir danışman” sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları tarafından yüz yüze görüşme yöntemi ile gerçekleştirilecek.

Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 2-9 çalışanı olan 62 işyerinde, 10-19 çalışanı olan 19 işyerinde ve 20 ve üzeri çalışanı olan 461 işyerinde yapılacak. Alan uygulaması bizzat Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli İş ve Meslek Danışmanları tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleşecek. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel olarak istatistiksel tahminler üretilecek.

Çorum işgücü piyasası araştırması analizi raporu hazırlanacak.

Çalışma sonuçlarının raporlanması yine İŞKUR personeli tarafından hazırlanacak. Çalışmanın sonuç raporunda Çorum işgücü piyasası talep yönüyle ele alınacak.  Aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanacak.

Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması bekleniyor.

Son Güncelleme: 04.04.2018 08:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.