55 yıllık ihtiyacı karşılayacak

Çorum Belediyesi Karaağaç Taş Ocağı’nı hizmete açarken, ocağın 55 yıl hizmet verecek kapasitede olduğu açıklandı.

19 Ekim 2020 Pazartesi 20:48
55 yıllık ihtiyacı karşılayacak

Çorum Belediyesi Karaağaç Taş Ocağı’nı bugün düzenlenen törenle hizmete açtı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, tesisin en az 55 yıl Çorum’a hizmet edeceğini belirterek, yıl da 400 bin ton taş üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Aşgın, “Asfalt ve alt yapıda kullandığı mekanik ve dolgu malzemelerini kendisi üreterek yol yapım maliyetlerini en aza indiren Çorum Belediyesi, bu malzemelerin üretildiği ikinci tesis olan Karaağaç Taş Ocağını da Çorum’a kazandırdı.” Dedi.

Taş ocağı açılışına İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, ÇESOB Başkanı Recep Gür, bazı mahalle muhtarları ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Belediye olarak Hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan bir yandan temel attıklarını, diğer yandan ise açılışlar yaptıklarını söyledi.

Taş ocağında yıllık 400 bin ton taş üretmeyi hedeflediklerini, bu yıl 151 bin tona ulaştıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Taşların bir kısmını burada depoluyoruz, bir kısmını da şehrimizin caddelerinde, sokaklarında kullanacağız. Burası sadece Belediyemize değil özel sektöre de hizmet edecek olan bir tesis. Uzun yıllar şehrimize hizmet edecek. En az önümüzdeki 55 yıl bu taş ocağı şehrimize hizmet edecek. Ağustos ayında yapacaktık açılış. Burada puhu kuşları yuvası olduğu için erteledik. Kuşlar yuvadan ayrılıncaya kadar çalışma yapmadık.”

 Konuşmaların ardından taş ocağı dualar eşliğinde hizmete açıldı.

Son Güncelleme: 19.10.2020 20:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165