Açılışı 28 Nisan’da Erdoğan yapacak

Çorum’un Sungurlu İlçe farklı firmaların yaptıkları savunma sanayi yatırımlarının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

15 Mart 2023 Çarşamba 11:31
Açılışı 28 Nisan’da Erdoğan yapacak

Çorum’un Sungurlu İlçe Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapımı devam eden barut, fişek ve kapsül fabrikalarından oluşan savunma sanayi yatırımlarının 28 Nisan 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının yapılması planlanıyor.
Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) heyeti, OSB yapımı devam eden Goldforce Savunma Sanayi Sungurlu Barut Fabrikası Genel Müdürü Mehmet Tök'ü ziyaret etti.

TSO HEYETİ İNCELEDİ

Sungurlu Gazetesi'nin haberine göre; TSO Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Ambarkütükoğlu, Meclis Başkanı Osman Koca, yönetim kurulu üyeleri Ömer Karaman, Nuh Aluç, Devlet Kanmış ve Atila Tunçay, OSB’yi ziyaret ederek Goldforce Savunma Sanayi Sungurlu Barut Fabrikası Genel Müdürü Mehmet Tök'ü ziyaret etti. Fabrikanın inşaat alanında incelemelerde bulunan TSO heyeti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fabrika inşaatının planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Barut Fabrikası Genel Müdürü Mehmet Tök, yakında hizmete girecek tesisin açılışı için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

FABRİKALARI AHLATCI, ARCA VE MITE DEFENCE FİRMALARI YAPIYOR

Sungurlu OSB’da 4 bin dönümde alanda Ahlatcı Gold Force Küresel Barut fabrikası, Nitrogliserin ve Nitroselüloz Tesisi ile Arca Kapsül Fabrikası ve Mıte Defence Fişek Fabrikası’nın 28 Nisan’da açılışının planladığı bildirildi.

MUHSİN DERE’NİN GİRİŞİMLERİ İLE TEMELLER ATILMIŞTI

Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’nin girişimleriyle OSB’ye savunma sanayi fabrikalarının temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Ağustos 2022 tarihinde atılmıştı.

2 BİN 500 İSTİHDAM

2 bin 500 kişinin çalışacağı ve ürettiklerinin çok önemli bir kısmını ihraç edecek fabrikalar, 3-4 milyar liralık bir ihracat ve üretim potansiyeline sahip olacak. 6 milyar lira yatırım tutarı ile Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük savunma sanayi yatırımı özelliğine sahip fabrikaların faaliyete geçmesiyle, Çorum savunma sanayi merkezi haline dönüşecek.


 

Son Güncelleme: 15.03.2023 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2023-03-15 17:04:45

İnşAllah,ÇORUM İskilip Tosya duble yolunu, İskiliq bayat Çankırı yolunu da açmak nasip eder Hayırlı olsun

banner165