Ağbal’dan beklenti büyük

Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Naci Ağbal ile ilgili ilk değerlendirmeler yapılmaya başlandı.

08 Kasım 2020 Pazar 14:05
Ağbal’dan beklenti büyük

Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Naci Ağbal ile ilgili ekonomi çevrelerinden ilk değerlendirmeler yapılmaya başlandı.
Londra merkezli Bluebay Varlık Yönetimi’nden stratejist Timothy Ash, “Uysal’ın başkanlığı tam anlamıyla felaketti. Ağbal’ın ondan kötü olamayacağı kesin” dedi.

Twitter hesabından görevden almayı değerlendiren Ash, Naci Ağbal için ise “İyi bir teknokrat olarak isim yapmıştı. Aslında bu iş için uygun bir isim” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınmasının nedeniyle ilgili ilk açıklama isimsiz geldi. Reuters'e konuşan üst düzey bir yetkili, ses getiren değişimin "döviz kurundaki hızlı artış" ile ilgili olduğunu ileri sürdü.

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkilinin, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınmasının nedeninin "döviz kurundaki hızlı artış"  olduğunu iddia etti. Ekonomi yönetimine yakın isimler Uysal’ın liranın büyük değer kaybından sorumlu tutulduğunu belirtiyor. Üst düzey bir yetkili ise “Dövizdeki yükseliş tüm beklentilerin hızla üzerine çıktı. Bazı adımların etki edebileceği beklentisi vardı ama bu da gerçekleşmedi” dedi.

AĞBAL ZOR BİR GÖREVLE KARŞI KARŞIYA AMA…

AK Parti yönetiminden bir yetkili, eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın “zor bir görevle” karşı karşıya olduğunu ancak liranın altında olduğu baskıyı hafifletebilecek güçlü bir isim olduğunun düşünüldüğünü söyledi. Aynı yetkili, “Ağbal zekice hamleler yapacaktır” dedi ve Ağbal’ın siyasi müdahaleyi kabul edecek türden biri olarak görülmediğini aktardı.

BBC TÜRKÇE'DE YER ALAN YORUM

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Londra merkezli Bluebay Varlık Yönetimi’nden stratejist Timothy Ash de, “Uysal’ın başkanlığı tam anlamıyla felaketti. Ağbal’ın ondan kötü olamayacağı kesin” dedi. Twitter hesabından görevden almayı değerlendiren Ash, Naci Ağbal için ise “İyi bir teknokrat olarak isim yapmıştı. Aslında bu iş için uygun bir isim” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 09.11.2020 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
crm 2020-11-08 17:29:10

Tarafsız olmayan bir merkez bankasından ve gelen talimatlara da boyun eğeceğini düşünürsek nasıl bir beklenti içine giriyorsunuz anlamak mümkün değil. Nerede yaşıyorsunuz kardeşim hiç mi markete gitmiyorsunuz ?

Avatar
:) 2020-11-08 18:29:00

Kesin doları düşürür artık..
Ne beklentisi Allahaşkına

Avatar
corum 19 2020-11-08 20:14:04

agustos bocegi ve karinca hikayesi basladi

Avatar
çorumbeyi 2020-11-09 01:31:41

Çorum'a bir çivi çakmış mı? oNu yazın kardeşim