Ahlatcı’dan önemli karar

Ahlatcı Holding Genel Müdürü Kasım Kahraman, İstanbul'a yedek rafineri kurarak ihracatı taşıma düşüncelerini olduğunu açıkladı.

22 Mayıs 2021 Cumartesi 16:15
Ahlatcı’dan önemli karar

Ahlatcı Holding Genel Müdürü Kasım Kahraman, Çorum Web Tv’nin Şehir Sohbetleri programında önemli açıklamalarda bulundu.

Program yöneticisi Turhan Candan’ın sorularını cevaplandıran Genel Müdür Kahraman, Ahlatcı Holding ve işadamı Ahmet Ahlatcı’nın Türkiye geneli ve Çorum özelindeki ticari faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verirken, bilhassa aşı, enerji ve savunma sanayi başlıklarına ayrı parantez açtı.

Ahlatcı Holding’in altın rafinerisi ve ihracatını İstanbul’a taşıma düşüncesinin gündemde olduğunu belirten Kahraman, konuya ilişkin özetle şunları söyledi:

“Çorum’un ihracatı takribi 1 milyar 500 milyon dolar. Bu rakamın 1 milyar 300 milyon doları Ahlatcı Holding’e ait, diğer kısmı yani 200 milyon doları Çorumlu sanayicilerimizin ihracatı. Ahlatcı Holding bu yıl Nisan ayı sonu itibariyle 1.3 milyar dolar ihracata ulaştı. Yıl sonuna kadar hedefimiz 2 milyar dolar ihracatı aşmak. İstanbul’da ikinci bir yedek rafineri kuralım istiyoruz. İhracatı İstanbul’dan yapma düşüncemiz var. Çünkü rakipleriniz böyle yapıyor. Altının taşınma ve işlenme maliyeti var. Hem altını buraya taşıyorsunuz, ürettiğiniz altını tekrar İstanbul üzerinden Türkiye’ye ve ihracata hazırlıyorsunuz. İstanbul’da böyle çalışmalarımız vardı. Gündemimizde ihracatımızın önemli bir kısmını yine İstanbul’a taşıma var. Cari açığın düşürülmesinde de önemli katkısı olacak. Ahlatcı Holding’in yaptığı ihracattan Çorum’da bazılarının rahatsızlık duyulduğu izlenimimiz var. Gerekçesini anlamakta zorlanıyoruz. İnsanlarımız Ahlatcı’nın ihracat yapmasından rahatsızlık duyuyor. Ben şahsen bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Holdingin Genel Müdürü Kahraman, programda Çorum’un demiryolu, havaalanı talebi, karayolu ağı ve Çorum Futbol Kulübü ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Programın tamamını bu linkten izleyebilirsiniz...https://www.facebook.com/CorumWebTV/videos/465166314585759

Son Güncelleme: 22.05.2021 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ne Üzücü Bir Durum 2021-05-22 17:19:31

İhracaattan Çorum rahatsız... nasıl bir yaklaşım bu, anlamak mümkün değil. Ne yaparsan yap, Çorumda ahlatçıısın, bizim Ahmetsin. İstanbula gidersen Ahmet Beysin. Çorumlu sonra konuşur niye gelişemiyoruz. Sonra Bir kavşak düzenlemesi bile büyük proje olur.

Avatar
Bay bilen.! 2021-05-22 22:24:22

Ahlatçida giderse? Çoruma yazik olacak bizim Daltonlara kalirki meydan o zaman vay halimize!

Avatar
Ç.E.T.Ö 2021-05-22 16:35:55

Adamı rahat bırakmıyorlarki kardeşim. Gitmesi çorumumuza büyük kayıp olur

Avatar
Ahmet 2021-05-22 18:10:43

Meyve veren ağaç taşlanır İç Anadolu'da. Vatandaşın hasetini takmasınlar, biz gurur duyuyoruz kendileriyle.

Avatar
Ahlatçı giderse 2021-05-22 20:40:29

Ahlatçı giderse Çorum kendi
gerçeğiyle baş başa kalır. Çorum ekonomisinin cilası dökülür. Ahlatçı kasaba zihniyetiyle, hasetçi bakışla değerlendirilemez.

Avatar
İhracatta SAMSUNU GECEN ÇORUM 2021-05-22 21:29:03

İhracatta Samsunu geçen Çorum. Siz ne sanıyordunuz. Ahlatçının altını sayesinde geçiyorduk. Sayın Ahmet AAHLATÇIyı Çorumdan kaçırın, haset edin vs. elimizde koca bir hiç kalır Yapmayın etneyin.

Avatar
Ortaköy'lü 2021-05-23 06:02:48

Dikkat ettim de Çorumumuza HAVAALANI isteyen kim olursa al aşağı ediyorlar. Vali Ahmet Kara, Ulaştırma eski Bakanı Cahit Turhan, şimdide Ahmet Ahlatçı. Çorumun Havaalanına kavuşmasını istemeyen fakat oy zamanı Çorumun Çorumluların oylarının %50 sini alan hükümet ve yanındakiler, ÇORUMA yatırımı gelince üç maymunu oynuyorlar. ÇORUM AHMET AHLATÇI SIZ OLMAZ. AHMET AHLATÇI ÇORUMSUZ OLMAZ.Birileri ÇORUM'UMUZU itibarsızlaştırıyor,Çorumu yok etmek istiyorlar.Yarısını YOZGATA, yarısınıda AMASYA'ya bağlasınlar. FUAT OKTAY, CEMİL ÇİÇEK, BEKİR BOZDAĞ VE AKİF GÜLLENİN istedikleri olsun. Bunlar olduğu müddetçe ÇORUM hep geri gider. AHMET AHLATÇI gibilere huzur, rahat vermezler.

Avatar
Sorumlu 2021-05-23 11:03:12

AHLATÇI Grup şirketleri gurur kaynağımız ihracat rakamları istihdam rakamları şehre kattığı sinerji ortada önce Çorum sonra iç Anadolu kaybeder Ahlatçı gruba sahip çıkalım.