Alaca'ya iyi haber

AK Parti Çorum Milletvekili Ceylan, Alaca Koçhisar Barajı sulamasının ikinci kısmının 11 Ocak 2021'de ihale edileceğini bildirdi.

07 Aralık 2020 Pazartesi 15:06
Alaca'ya iyi haber

AK Parti Çorum Milletvekili, MKYK Üyesi ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Alaca’nın Koçhisar Barajı sulamasının ikinci kısmının 11 Ocak 2021 tarihinde ihale edileceğini bildirdi.

Ceylan yaptığı açıklamada, Çorum’da sulu tarıma geçiş konusunda önemli yatırımlardan biri olan Koçhisar Barajı sulama projesinin ikinci kısmı ile 42 bin 670 dekar arazinin suya kavuşacağını bildirdi.

Bakanlık tarafından projenin 11 Ocak 2021 tarihinde ihalesinin yapılacağı bilgisini veren Ceylan, ürün çeşitliliğinin ve kalitenin artması, üreticinin, köylünün refah seviyesinin yükselmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti.

2002’de Çorum’da arazinin sadece yüzde 10’unun sulanabildiğini hatırlatan Ceylan, şu anda bu oranı yüzde 52’ye çıkarıldığını, Koçhisar 2. Kısımın yanı sıra Tımarlı ve bazı ilçelere yapılacak barajlarla birlikte  sulanabilir arazinin yüzde 80’e ulaşacağını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alp 2020-12-07 17:07:55

Çok yanlış yatırım alaca çiftçisi 3 kuruş para kazanacak diye akın akın şanlıurfa urfada göç alıyor kültür bozuluyor. Tarım işçisi gerekiyorsa çorum insanı çalıştırılması, belediye kordine edebilir