Altın fiyatları neden düştü?

Altın fiyatları bir anda sert düştü. 330 TL seviyelerinde el değiştiren gram altın bir anda 300 TL'ye kadar indi.

16 Mart 2020 Pazartesi 16:12
Altın fiyatları neden düştü?

Altın fiyatları bir anda sert düştü. 330 TL seviyelerinde el değiştiren gram altın bir anda 300 TL'ye kadar düştü. Altın fiyatlarında yaşanan ani düşüş sonrası herkes altın fiyatlarında düşüsün sebebini araştırmaya başladı.
Haber7’den Fuat Öner imzalı habere göre, Altın fiyatlarındaki ani düşüşle ilgili Haber7'ye açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Koronavirüsü endişesi küresel borsalarda sert satışlara neden olmaya devam ediyor. Borsalardaki fon yöneticileri ve hisse sahipleri ek teminat olarak değerli emtiaları satmaya başladı. Merkez bankalarının faiz indirme süreci özellikle Fed’in ani faiz indirim kararı piyasalardaki endişeyi artırdı ve herkes varlıklarını satmaya başladı. Bununla beraber özellikle altın ve gümüş fiyatlarında sert düşüşler yaşandığını gözlemliyor. Bu düşüşler özellikle 307-3017 lira aralığında… 307 liranın altına sarkmalarda 297 TL seviyelerine kadar düşmelere sebep olabilir." Dedi.
Panik satışları konusunda yatırımcıları uyaran Memiş, "Yatırımcılar panik satışmaları yapmamalı. Altın ve gümüş ihtiyacı olanlar alım pozisyonunda olmalı. Panik satışları yapanlar zarar ederler, sattıkları fiyattan geri alamazlar. Gümüş fiyatlarında düşüşler alım fırsatı veriyor. Altında 300 TL’nin altı bulunmaz bir alım fırsatıdır. Bunlar uzun vadeli yatırımlar sabırla beklenmeli. Kısa vadede 1-2 ay içerisinde döviz kurlarında sert satışlar, borsa da ise sert yükselişler bekliyoruz. Borsaya girişler hızlanacaktır.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165