Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatları ne kadar? sorusu yatırımcılar tarafından 19 Mart Perşembe günü altın fiyatları merakla takip ediliyor.

19 Mart 2020 Perşembe 13:31
Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatları ne kadar? sorusu yatırımcılar tarafından 19 Mart Perşembe günü altın fiyatları merakla takip ediliyor. Yeni güne değer kazancıyla başlayan altının gram fiyatı, saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,7 üzerinde 312,1 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 505 lira, Cumhuriyet altını da 2.066 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1.484 dolar seviyesinde dengelendi.

İşte, 19 Mart canlı altın fiyatları:

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) başta olmak üzere merkez bankalarının likidite sıkıntısını gidermek için adım atmaya devam ettiğini ve varlık alımı hamlelerine başladığını belirterek, buna rağmen varlık fiyatlarındaki oynaklığın devam ettiğini ifade etti.

ECB'nin dün gece sürpriz bir kararla 750 milyar avroluk ek varlık alım programı başlattığını kaydeden analistler, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) da politika faizini düşürdüğünü, işletmelerin likidite problemi yaşamaması için özel bir program başlattığını duyurduğunu vurguladı.

Analistler, merkez bankalarının ve hükümetlerin genişlemeci para ve maliye politikaları ile piyasalarda yaşanan panik havasını azaltmaya çalışmasına karşın, varlık fiyatlarının salgına ilişkin gelişmeler sebebiyle bir süre daha dalgalı bir seyir izleyebileceğini söyledi.

Habertürk

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165