Altın hareketli, dolar kritik seviyenin üzerinde tutunuyor

Finans piyasalarında altın hareketli seyir izlerken, dolar kritik seviyenin üzerinde tutunmaya devam ediyor.

04 Mayıs 2020 Pazartesi 10:08
Altın hareketli, dolar kritik seviyenin üzerinde tutunuyor

Finans piyasalarında altın hareketli seyir izlerken, dolar kritik seviyenin üzerinde tutunmaya devam ediyor.

Altının gram fiyatı 383,93 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 630 lirada, Cumhuriyet altını ise 2.515 lirada yer alıyor. Ons altın ise 1.700,07 dolar seviyelerinde. Cumhuriyet altını 2,516,50 TL'den alıcı buluyor. Yarım Altın 1,260 TL'den işlem görürken Reşat Altın ise 2,549 TL. 22 Ayar Altın 537 TL, 18 ayar Altın 230 TL, 14 Ayar altın 247 TL. Kapalı Çarşı 2,5 5,173 TL. Kapalı Çarşı 5'li 10,524 TL.
DOLAR KRİTİK SEVİYENİN ÜZERİNDE TUTUNMAYA DEVAM EDİYOR
Dolar geçtiğimiz hafta boyunca 7 liranın hemen altında seyretmiş 1 Mayıs tatilinde düşük hacimli piyasada 7.02'yi aşmıştı. Aslında 7.00 teknik bir direnç seviyesi olarak öne çıkmıyordu ancak kurun kararsız seyriyle beraber önemli bir psikolojik seviyeye dönüştü.
Dolar yeni güne de 7.01 liradan başladı. Bugün yurtiçinde TÜİK'in açıklayacağı nisan ayı enflasyon verilerinde olacak.
Yurtdışında ise koronavirüsle ilgili haber akışı piyasaları belirlemeye devam ediyor. Dünya genelinde yeni vaka ve ölüm sayılarının artış hızı yavaşlarken birçok ülke artık alınan tedbirleri esnetmeyi planlamaya başladı.
ABD-ÇİN GERİLİMİ
'Normale dönüş' ne kadar hızlı olur, çarklar ne kadar erken dönmeye başlarsa piyasaların risk algısı da o kadar hızlı düşüyor. Bunun yanında Beyaz Saray yönetiminin koronavirüs konusunda Çin'i 'suçlayıcı' açıklamalar yapmaya başlaması ise bir olumsuzluk olarak öne çıkıyor.
Son olarak ABD Dışişleri Bakanı Mark Pompeo virüsün Çin'de bir laboratuvarda üretildiğine yönelik güçlü kanıtlar olduğunu belirtti. Dünyanın en büyük 2 ekonomisindeki gerilimin ne kadar büyüyeceğini önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamalar gösterecek.
Haber7

Son Güncelleme: 04.05.2020 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.