Altın yükselişe geçti, dolar kritik seviyede

Küresel piyasalar koronavirüs salgını sebebiyle olağanüstü dönemlerden geçerken,altın yükselişe geçti, dolar kritik seviyede.

17 Mart 2020 Salı 10:18
Altın yükselişe geçti, dolar kritik seviyede

Küresel piyasalar koronavirüs salgını sebebiyle olağanüstü dönemlerden geçiyor. Pazar gecesi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sürpriz indirimi sonrası gözler piyasalara çevrilmişti. Normal zamanlarda Fed'in faiz indirimi getiri arayan yatırımcıların nispeten daha riskli varlıklara yönelmesine sebep olur. Bu yüzden borsalarda yükselişler yaşanır. Sermaye akışı sayesinde Türk Lirası gibi gelişmekte olan ülke para birimleri de dolar karşısında güçlenir. 
Ancak şu anda koronavirüs salgını sebebiyle hiçbir şey beklendiği gibi hareket etmiyor. Fed'in 18 Mart'taki toplantıyı beklemeden aldığı bu ikinci faiz indirimi kararı piyasaların virüs konusunu daha ciddiye almasını ve daha fazla tedirgin olmasını sağlad GÜNDEM VİRÜS
Bu sebeple dünya borsalarında sert düşüşler yaşanırken gelişmekte olan ülke para birimleri de dolar karşısında çakıldı. Dün güne 6.3156'dan başlayan dolar/TL akşam saatlerinde 6.44'ü zorladı. 
Dolar yeni güne ise 6.4269'dan başladı. Bugün koronavirüs salgını ve salgının ekonomik etkileriyle ilgili gelişmeler takip edilmeye devam edecek. Bunun yanında perşembe günü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararı da merakla bekleniyor.
Dünyayı saran corona virüsün etkilerine ilişkin belirsizlik nedeniyle döviz piyasalarında sert hareketler görülüyor.
Haftaya yükselişle başlayan dolar/TL gün içinde 6,40'ın üzerini gördü. Kur 6,42 civarında hareket ediyor.
Euro/TL de 7,12 seviyesinde işlem görüyor.
Küresel piyasalarda devam eden corono virüs (Covid-19) salgını sebebiyle ABD Merkez Bankası (Fed), dün akşam 17-18 Mart'taki Açık Piyasa Komitesi toplantısı öncesi ikinci kez sürpriz faiz indirdi. Fed, politika faizini yüzde 1,00-1,25 aralığından yüzde 0-0,25 aralığına çekerken, aynı zamanda 700 milyar dolarlık parasal genişleme yapacağını duyurdu.
Dün gece yapılan açıklama ile de birçok gelişmiş ülke merkez bankası, küresel ölçekte dolar likiditesi sağlanmasını güvence altına almak için swap hattını genişletme kararı aldı.
Euro/dolar paritesi 1,12 seviyesinde hareket ediyor.
Analistler, bugün yut içinde ve yurt dışında veri gündeminin zayıf olduğunu, küresel ölçükte corona virüs salgınına ilişkin haber akışının piyasaların odağında olacağını belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 6,35'in direnç, 6,25'in destek konumunda takip edileceğini kaydetti.
ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE
Gram altın: 307 TL
Çeyrel altın: 503 TL
Yarım altın: 1006 TL
ALtın ons: 1488
Cumhuriyet Altını: 2068 TL
18 ayar altın: 224 TL
22 ayar altın: 281 TL

Kaynak: Haber7

Son Güncelleme: 17.03.2020 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165