Altın yükselişini sürdürüyor

Altın şubat ayından bu yana yükselişine devam ediyor.

09 Mayıs 2021 Pazar 17:47
Altın yükselişini sürdürüyor

Altın şubat ayından bu yana yükselişine devam ediyor. Ons altın 1830 doları geçerken, gram altın 485 lirayla haftayı kapattı. Uzmanlar, yatırımcıların altın alım-satımı için beklemesinde fayda olduğu görüşünde. Altında yükseliş devam ediyor.  Altının ons fiyatı bu hafta yüzde 3,53 değer kazanarak 26 haftanın en hızlı yükselişini yakaladı, bin 830 doları geçti. 489 lira seviyesini gören altının gram fiyatı ise haftayı yüzde 2,9 artışla 485 liradan tamamladı.

ALTIN YATIRIMCISI NASIL BİR YOL İZLEMELİ

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haldun Soydal, yatırımcılara şu tavsiyeleri verdi:
"Yatırımcılar önümüzdeki 2-3 ay içerisinde bekleme tahammülü varsa belki bekleyebilir, uzun vadeli yatırımcısı ise ve portfoyünde altın bulundurmak istiyorsa bulundurabilir. Fakat kısa ve orta vadeli yatırımcı şu andaki yükseliş trendinin belli bir noktada avantaj oluşturmasını bekleyebilir, altından çıkması için de olağan dışı bir durum söz konusu değil."
İç piyasada çeyrek altın 799 liraya, Cumhuriyet altını da 3 bin 179 liraya kadar yükseldi.

Kaynak: TRT Haber

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Altından uzak durun 2021-05-10 11:58:48

Altın 20 yılda 300 dolardan 2100 dolara kadar çıktı bu yükselişin arkasındaki siyasi ekonomik be askeri sebeblerle tek güvenilir yatırım aracı altın oldu gelişmiş ülkeler ellerindeki altını yüksek fiyattan diger ülkelere sattı zaten fiziki talepten ziyade kağıt üzerinde işlem görmekteydi piyasada Çin altın alacak gibi yalan haberle piyasa yanlış yönlendiriliyor tütkiyede dış ticaret açığı bütçe açığı turizm gelirinde istenen beklentiler olmayacak altın yükselişi dövizdeki yükselişle ilgili yatırmakta olarak dövizden ayrılmayın sanal paralardan uzak durun borsaya özellikle yemi halka açılan şişililmiş bilançolarla Fiat yükseltilip 1 liralık hisse 100 liraya halka satılmaktadır piyasalar sanal olarak yönlendiriliyor aklınızı kullanın akıllı olmak sanal olanla gerçek arasındaki farkı kavramaktır Türkiye'de medya sadece sanallık üzerinden vatandaşı yanlış yönlendiriyor aklınızı kullanım hayırlı bayramlar düşünen insanlara ve akledenlere k Kerim sizin başınıza gelenler kendi ellerinizden yaptığınızdan dolayıdır. Selamlar

banner165