Arasta’da yeni gelişme

AK Parti Milletvekili Ceylan, Arasta Restorasyon Projesi’nde esnaftan muafakat imzalarının alınmaya başlandığını duyurdu.

27 Şubat 2019 Çarşamba 15:27
Arasta’da yeni gelişme

AK Parti Çorum Milletvekili, MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un çehresini değiştirecek olan Arasta Restorasyon Projesi’nde esnaftan muafakat imzalarının alınmaya başlandığını söyledi.

Milletvekili Ceylan’on verdiği bilgiye göre, Çöplük Çarşısı olarak da bilinen tarihi Ayakkabıcılar Arastası ile ilgili hazırlanan Arasta Sağlıklaştırma projesinde sona doğru yaklaşıldı.  Çorum’un prestijini artıracak olan projede, işyeri sahiplerinin muafakat imzaları alınmaya başlandı.

Proje hakkında bilgi veren Ceylan, şöyle dedi; “Çöplük Restorasyon Projesi için ilk adımlar atılmış durumda. Yaklaşık 450 civarında olan mülk sahiplerinden, röleve çalışmaları için mkufakat imzaları alınmaya başlamıştır. İş yeri sahiplerimizden alınan bu imzaların ardından proje ve onay aşamasına geçilecektir. Son aşama olarak da ihaleye kısa bir süre içerisinde çıkılacaktır” dedi.

Arasta Sağlıklaştırma Projesi’nin şehircilik anlamında Çorum’u kentsel dönüşümde ileri seviyeye taşıyacağını, turizme ve esnafı destekleyecek tarihi bir proje olduğunu vurgulayan Ceylan, “Bu proje esnafımıza bir maliyet getirmeyecektir. OKA, Belediyemiz ve Özel İdaremizin kaynaklarıyla finanse edilecektir. Çorum’umuz bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, tarihi özelliklerini koruyan ve turizm açısından da nemli katkılar sağlayacak başarılı bir projeye kavuşacaktır. Çorum arastası ile anılan il olacaktır.” dedi.

Son Güncelleme: 28.02.2019 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2019-02-27 17:39:09

O ucube mekanın tarihi hiç bir değeri yoktur, Çorum'un önünü kapatan bir mekandır yıkılması veya yer altına çarşı yapılmalıdır.. Şehre büyük bir MEYDAN yapılmalıdır.

Avatar
ahmet 2019-02-27 22:16:06

Akşemsettinden saat kulesine yol açın yol.

Avatar
Ali 2019-02-27 19:20:36

A sami nin emeği varmış gibi. Başka fotoğraf yokmu idi.
Emeği geçenlere teşp

Avatar
Suat 2019-02-27 22:05:08

Mustafa bry A sami konusunda yazan arkadaş haklı. Onun vizyonu kabiliyeti yok , işi o yapmış gibi foto koymayınız

Avatar
Karşı Köyün Delisi 2019-02-27 23:06:48

"Çorum'dan adam çıkmıyor" sözüne yavaş yavaş inanacam. Ulen siyasette bu kadar mı talihsiz bir şehir olur. Fermanımdır; tiz Yozgat ilçe yapılıp Çorum'a bağlana.

Avatar
Yasar 2019-02-28 13:45:39

Farabiye alt geçit ve restorasyon birlikte gerçekleşirse daha güzel olur.Vali ve Belediye Başkanı nin açıklaması gereken konuları siyasilerin açıklaması etik ve doğru bulmuyorum.

Avatar
Çorumlu 2019-02-28 09:28:47

Sakın ola bu saçma proje için milletin tek kuruşu bile oraya harcanmasın. Yazıktır Çorum'un bekledi tek şey o ucube yerin yıkılıp saat kulesi ve Akşemsettin camisinin birleşmesidir. Bu talep halen neden görülmüyor anlayabilmiş değilim. Lütfen vizyonu biraz genişletelim oranın hiç bir tarihi özelliği yoktur. Bir yerin tarihi olabilmesi için şartlar bellidir.Lütfen orada ki esnafa değil vatandaşın sesine kulak verin. Tabi gelişmiş modern bir Çorum özlemi taşıyorsak.Kimse alınmasın burada çoğunluğun isteğine göre hareket edilmediği kanaatindeyim. Aklın yolu birdir. Sonra geri dönüşü yok. Çorum burada bir 50-60 yılda daha kaybetmesin. Herkese hayırlı günler.

Avatar
Bulut 2019-02-28 00:15:10

Bu arkadaşlara soruyorum ben Ak partiye hiç oy vermedim.Ama Ahmet Sami Ceylan vekilden başka sokağa inen hangi vekil var halkın içine giren hiç bir ayrım yapmayan gönül adamı telefonu her arayan a açan sırf bu adam için ilk defa akparti ye oy veresim var