Art arda paylaşımlar, RES yıl sonu kendini amorti ediyor

Çorum Belediyesi’nin kendi elektriğini üretmek hedefiyle Samsun’un Ladik ilçesinde kurduğu RES bu yıl sonunda kuruluş maliyetini amorti edecek.

24 Şubat 2022 Perşembe 15:12
Art arda paylaşımlar, RES yıl sonu kendini amorti ediyor

Çorum Belediyesi’nin kendi elektriğini üretmek hedefiyle Samsun’un Ladik ilçesinde kurduğu Rüzgar Enerji Santrali (RES) bu yıl sonunda kuruluş maliyetini amorti edecek.

Edindiğimiz bilgilere göre; Çorum Belediyesi 2018 yılı Şubat ayında Samsun’un Ladik ilçesinde her biri 1 Megabayt gücünde 4 adet rüzgar tribünü kurarak faaliyete geçirdi ve yıllık 16.500.000 KW elektrik üretmeye başladı.
Rüzgar Enerji Santrali (RES) enerji maliyetlerindeki artış yönündeki değişiklik sonucu sadece bu yıl yaklaşık 24 milyon lira değerinde üretim yapacak. Üretilen enerji belediyenin elektrik tüketimine mahsup edildiğinden, ekonomik olarak kuruma önemli katma değer sağlamış olacak.

4 yıl önce 32 milyon liraya kurulan Rüzgar Enerji Santrali’nin bugünki birim fiyatlarla toplam yatırım tutarının 5.5-6 milyon Avro olduğu öğrenildi. Bu kapsamda Çorum Belediyesi’nin RES’ten yıllık 20-23 milyon lira arasında gelir elde edeceği hesaplanırken, belediyenin güncel yıllık enerji tüketimi ise yaklaşık 60 milyon lira olarak kayıtlara geçti. Çorum Belediyesi’nin sahip olduğu Rüzgar Enerji Santrali yatırımının 2022 yılı sonunda kuruluş maliyetini amorti etmesi bekleniyor. Ayrıca belediyenin elektrik tüketiminin yarısını kurduğu RES’ten sağlaması kesinleşti.

İLK MESAJ ALPER ZAHİR’DEN

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, 2018 yılı Şubat ayında rüzgar enerji tribünlerinin üretime başladığı 21 Şubat’ta yaptığı sosyal medya paylaşımında, “4 yıl olmuş. Elhamdülillah. Yıllık 16.500.000 kW elektrik üretimimiz devam ediyor. İnşaallah bu yıl sonu kendisini amorti etmiş olacak.” ifadelerine yer verdi.

KÜLCÜ DE ŞEMSİ TEBRİZİ’NİN SÖZLERİYLE PAYLAŞIM YAPTI

Kendi döneminde RES yatırımının yapılmasına öncülük eden eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, aynı konuda yaptığı paylaşımda “Başkanlık dönemimizde Çorum Belediyesi'ne kazandırdığımız Rüzgar Enerji Santralleri yıllık 16.5 milyon KW enerji üretiyor. 2022 yılı gelir tahmini 22-25 milyon lira. Tam 30 yıl enerji üretecek bir şehir için.” dedi.
Külcü aynı paylaşımda ‘Zaman her şeyin en büyük şahidi’ cümlesiyle İranlı mutasavvıf Şemsi Tebrizi'nin, şu sözünü aktardı: "Bazen akışına bırakmak gerekir; yaprakları, suyu, mevsimi, olayları, insanları. Ve bekleyip görmek gerekir sonuçları…”

Son Güncelleme: 25.02.2022 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengiz 2022-02-24 15:35:33

Akşama da Aşgın açıklama yapar :) Haberi görünce de alınmıştır :) eee yiğidi öldür hakkını yeme. Külcü, doğal olarak eseriyle övünecek.

Avatar
Recep 2022-02-24 16:24:33

eşek ölür kalır semeri, yiğit ölür kalır eseri... Külcü Başkan eseriyle övünmekte haklı Beyleer!!!

Avatar
Çorum’luya 2022-02-24 22:05:42

Çorum’lu kardeş; o işler öyle isteğe göre olmuyor, olamıyor. Canınızın istediği yere RES yapamazsınız. İlgili birimler gerekli ölçümleri yapıyor. İhale ediyor. Canım istedi gideyim rahmetli Babamın Nenemin tarlaya yapayım olmuyor. O yatırımı ve onun gibi yüzlerce yatırımı yapmış, bütçeyi yönetmiş bu insanlar, karlıca yaylasını bilmezler mi, Karlıca gibi daha nice yerler vardır elbet. Ayrıca sen Ladik’teki o yeri gördünmü?

Avatar
Söz bir... 2022-02-24 23:36:04

Bu ülkeye bir çivi çakan herkese teşekkür ederiz ve saygı duyarız.Eski başkan Muzaffer beye de yaptığı hizmetler için ayrıca teşekkür ederiz.

Avatar
Çorumluya cevap 2022-02-24 19:17:25

Arkadaş ortada muhteşem bir iş var tebrik edileceğine çıkmış yine bi sivri dilli eleştirmiş.Sayın Muzaffer Külcü ye memlekete yaptığı tüm yatırımlar için teşekkür ederim.

Avatar
Çorum'lu 2022-02-24 18:13:48

Allah aşkına ne işiniz var LADİK de, ORTAKÖY İlçesi KAVAKALAN sırtlarında KARLICA YAYLASI'NA 100 tane RÜZGAR TRİBÜNÜ kurulur. Yazın 46 derece sıcaklıkta yaylada montla doşaşıyorsunuz. Elinizdekilerin kıymetini bilin, dışarıda ne işiniz var.

Avatar
Doğrucu 2022-02-24 18:57:15

En kaliteli tarım alanlarını betonla doldurdu gelecekte o betonları yer doyarız külcü eseriyle ne kadar gurur duysa azdır

Avatar
Hitit Adam 2022-02-25 02:30:48

Külcü muhabbeti yapanlar Reis bu adamı neden görevden aldı? Bu adam neden yargılandı? Hakkında 46 yıl ceza istenirken nasıl beraat etti? Beton santralini neden kurdu? Adı neden akçeli işlerle anıldı? Bu soruların cevabını düşünün önce... Sonra güzelleme yapın. Bu zat görev süresi bitmeden görevden alınmadı mı yahu? Bu ne haldir böyle bu nasıl bir kafadır böyle. BU ARADA ÇOK SEVİYORDUNU NEDEN TAŞ BİNADAN AYRILIRKEN KAPISINDA TOPLANMADINIZ NEDEN ORTALIKTA GÖZÜKMEDİNİZ. ÇORUM'DA başka adam yok Külcü'ye methiye diziyorsunuz. Son sözüm REİS bu adamı neden görev süresi bitmeden koltuktan kaldırdı. Murat Yıldırım'a sorun size söylesin.

Misafir Avatar
Recep 2022-02-25 11:15:21 @Hitit Adam

neden görevden alındığını, çorumlu akp liler (my, asc, mk, ea)daha iyi bilir, onların rantına taş koyduğu için,

Beğenmedim! (0)