Atölye açtılar, ilk siparişi aldılar

Çorum’un Kargı Belediyesi istihdama ve üretime katkı sağlamak amacıyla Marangoz Atölyesi açtı.

13 Nisan 2021 Salı 01:53
Atölye açtılar, ilk siparişi aldılar

Çorum’un Kargı Belediyesi istihdama ve üretime katkı sağlamak amacıyla Marangoz Atölyesi açtı.

Yeni itfaiye binası civarında açılan marangozhanede imalat başladı. İlk etapta Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile arı kovanı çıtası yapım anlaşması yapıldı. Çalışmaları yerinde incelemek için ilçeye gelen Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı ilçeye gitti.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve beraberindekileri, Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun karşıladı.

Üretimi yerinde inceleyen Vali Yardımcısı Yüksel, Başkan Şen'e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, "Marangoz atölyemizi açarak ilçemize inşallah bir katma değer daha sağlayacağız.İlk etapta Çorum ilimizde faaliyet gösteren arı yetiştiricileri birliği ile anlaşma yaparak arı kovanı çıtası üretmeye başladık. Ardından bu tür siparişlerin yanı sıra, ilçemizde bulunan park bahçe gibi sosyal faaliyet alanlarımızda kullanılan kamelya, bank vb. tüm ihtiyaçları kendimiz üreteceğiz. Allah'ın izniyle hem üreterek kazanacağız hem de istihdamı sağlayacağız. Halkımıza hayırlı olsun."dedi.

Kaynak: Kargı Havadis/İbrahim Efe

Son Güncelleme: 13.04.2021 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165