Bakan açıkladı, Çorum'a dev proje

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açıkladı. Çorum ve Çankırı için dev proje Tımarlı ile iki ilin toprakları daha da bereketlenecek

13 Haziran 2018 Çarşamba 10:44
Bakan açıkladı, Çorum'a dev proje

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Çankırı ve Çorum’un münbit topraklarına bereket katacak dev bir projeyi hayata geçiriyor. Tımarlı Sulaması 2. Kısım Projesi kapsamında Çankırı Kızılırmak ilçesi ile Çorum Bayat, İskilip ilçelerine ait tarım alanlarında 13.350 dekar alan klasik sulama kanalı şebekesiyle, 63.700 dekar alan da borulu şebeke olmak üzere toplam 77.050 dekar zirai alan cazibe sistemi ile suya kavuşacak.

TARIMSAL GELİRDE 6 KAT ARTIŞ

DSİ tarafından inşa edilen Tımarlı Sulaması 2. Kısım İnşaatı’nda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Yüzde 44 fiziki gerçekleşme sağlanan projenin tamamlanmasıyla tarımsal gelirde 6 kat artış bekleniyor.

EKONOMİYE YILLIK 54 MİLYON KATKI

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çankırı ve Çorum için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini kaydederek “185 milyon 327 bin TL yatırım bedelli bu dev proje ile münbit topraklarımızı modern sulama sistemine kavuştururken, çiftçilerimizin yüzlerini de güldürmeye devam edeceğiz. Ayrıca ülke ekonomisine yılda 54 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacak ve 15.500 bin kişiye de doğrudan istihdam kapısı açılacak” dedi.

Son Güncelleme: 13.06.2018 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2018-06-13 13:18:04

İskilip tarımı desteklenmeli çoktan beri ama olmuyor neden yaz geldi mi su sıkıntısı mevcut bahçeler boş durur kiraz kayısı ihraç edilen Kiraz Kayısı olamaz mı GEÇ KALAN YATIRIM OL KAYBI OLARAK DÖNER diye düşünüyorum