Bakan duyurdu, emeklilere ‘maaş düzeltme’ çalışması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşlarının iyileştirilmesi için bir çalışmaları olduğunu açıkladı.

13 Aralık 2021 Pazartesi 14:27
Bakan duyurdu, emeklilere ‘maaş düzeltme’ çalışması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretli ve kamu çalışanlarının ardından emekli maaşlarının iyileştirilmesi için bir çalışmaları bulunduğunu açıkladı. Bakanlığının Meclis’teki bütçe görüşmelerinde konuşan Bilgin, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir de müjde verdi.

GENÇ İŞSİZLERE SANAYİ PROJELERİ

Bakan Bilgin, şunları söyledi: “Emeklilerle ilgili çalışmamız var, emekli gelirleriyle, onların düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Bu çalışmayı çok kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz. Çalışmada mesafe aldıkça bunu kamuoyuyla paylaşacağımı belirtmek isterim. Genç işsizlere dönük sanayide yeni projelerimiz var. Bunları doğrudan doğruya sanayinin içine koyarak, bunu ekonomiyle destekleyerek uygulayacağız. Onları işe koyduğumuz zaman onlara belli desteği vereceğiz, işi öğrendikleri zaman da onları işe koyduğumuz süre içerisinde yani üç ay, altı ay içerisinde, bizim desteğimizle çalıştıran işverenlerden onları istihdam etmesini isteyeceğiz."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-12-13 14:42:36

Sanayide çalışacak adam lazımsa üniversiteleri kapatın. Bu kadar saçma bir şey olabilir mi ya, bu nasıl devlet yönetmektir böyle? Üniversite mezununu sanayide çalıştıracaksan neden insanların en az 4 yılını ve minimum 70-80 bin lirasını boşa harcatıyorsunuz? Tamam şu anki üniversitelerin verdiği diplomaların çoğunun içi boş ama her köşe başına üniversite açıp, torpille de donanımsız akademisyenleri yerleştirip üniversite diplomasını bu hale getiren de sizsiniz. Sonra da dış güçler de dış güçler. Siz böyle yaptıktan sonra dış güce gerek mi var!

Avatar
Emekli 2021-12-13 19:22:14

Emekli maaşı en az asgari ücrete eşitlenmesi, herkes gibi emeklice de bıçak kemiğe girdi. Normal yaşam standardını vermeyenlere oy moy yok. Siyasilere acilen ilanen duyrulur

Avatar
cc 2021-12-14 08:19:44

Boş haber

banner165