Bakanlığın gözü Çorum’da

Çorum'da 15 köyde uygulanacak olan suni tohumlama projesinin başlangıç toplantısı yapıldı. Proje bakanlığın sıkı takibinde.

20 Ocak 2021 Çarşamba 21:51
Bakanlığın gözü Çorum’da

Çorum'da 15 köyde uygulanacak olan suni tohumlama projesinin başlangıç toplantısı Tarım ve Orman Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya katıldı. İlk olarak projenin işleyişi hakkında Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş ile değerlendirme yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Sarı; projeyi Çorum'da örnek olarak uyguladıkları için Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Projenin başarılı olması ve örnek teşkil etmesi için üzerlerine düşen her şeyi fazlasıyla yapacaklarını ifade etti.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ise “Projenin ihalesini biz kazandık, ana gayemiz ilimizde hayvan ıslahına katkıda bulunmaktır. Üreticilerimizin daha verimli hayvan ırklarına sahip olmalarını sağlamaktır.  Bu amaçla projenin başarıya ulaşması için hazırlıklarımızı yaptık. Güveninize layık olmaya çalışacağız ve sizleri mahcup etmeyeceğiz.”dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş da, ‘Biz bu projeyi örnek olarak ülkemizde sadece Çorum'da uyguluyoruz. Buna benzer projeleri başka illerde de uyguluyoruz ama Çorum'daki bu proje örnek teşkil edecektir. Biz Çorum'da bu projenin çok başarılı olacağına inanıyoruz.  Çok sıkı takip edeceğiz.  Damızlık Birliği Başkanı Yılmaz Kaya’ya güveniyoruz. Titiz bir çalışma ile başarılı olacağına inanıyorum. Her konuda Çorum'a desteğimiz artarak devam edecektir.”dedi.
Sarı ve Kaya son olarak Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’u ziyaret ederek ıslah projesi ve Çorum'da uygulanmakta olan tarımsal diğer projeler hakkında bilgi verdiler. Birlik Başkanı Kaya, Birlik olarak 3 yılda Çorum'da yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ise şöyle konuştu; “Bakanlık olarak tüm illerimizin çalışmaları titizlikle takip ediyoruz. Çorum ile faaliyetleri ile başarılı illerimiz arasında yer almaktadır. Çorum'da İl Müdürlüğü ve birlikler arasında uyumlu ve işbirliği içerisinde bir çalışma yürütülmektedir. Biz bakanlık olarak çalışan gayret gösteren bütün sivil toplum örgütlerini destekliyoruz. Çorum'da bunlardan biri; güzel çalışmalara imza atılıyor. Devlet Millet sivil toplum kaynaşmasının en güzel örneklerini Çorum'da görüyorum. Üretici odaklı ve çalışmalarını yaparken birlik beraberlik anlayışından güç alıyorlar. Bu proje ve diğer projeler de başarı; sahaya hakim olmakla sağlanmaktadır. Çorum'un çalışmalarını yerinde görmek ihtiyaç duyduğu konularda destek olmak üzere en kısa zamanda ziyarete gelmeyi düşünüyorum. Üreticilerimize bol kazançlar sizlere de çalışmalarınızda başarılar dilerim."

Son Güncelleme: 21.01.2021 08:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165