Başkan'dan şirketlere hukukî uyarı

Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, TSO Meclis'ne katılarak şirketlere önemli hukuki uyarılarda bulundu.

25 Aralık 2018 Salı 16:48
Başkan'dan şirketlere hukukî uyarı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Aralık Ayı olağan Meclis Toplantısı’nda Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar şirketler hakkında çıkan yeni bir kanunla ilgili bilgiler verdi.

Erol Karadaş başkanlığında toplanan Meclis Toplantısı’na katılan Çorum Barosu Başkanı Avukat Kenan Yaşar, “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Kanunu’nun Şirketlere Etkisi” hakkında üyelere bilgi verdi. Baro Başkanı Yaşar, 24 Mart 2016 tarihinde TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilerek kanunlaşmış ve 7 Nisan 2016 tarih ve 29677 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan söz konusu yasanın, şirketlere çok sayıda yükümlülük getirdiğini, yükümlülüklere uyulmaması durumunda bir milyon TL’ye varan idari para cezası ve beş yıla yakın hapis cezasının söz konusu olacağını belirtti. Şirketlerin çalışanlarını bu konuda aydınlatma yükümlülüğünün olması, birtakım verilerin işlenmesinde yazılı rızalarının alınması konusunda çalışmalar yapıp günümüzden geriye doğru çalışmanın mahiyetini ilgilendirmeyen konulardaki verilerin temizlenmesi, kişisel verilerin korunması konusunda, verilere ulaşmaya dönük kısıtlamaya gidilmesi gerektiğini dile getiren Yaşar, çalışma hayatında el yordamı ile hareket etme döneminin kapandığını ifade etti. Yaşar, şirketlerin kişisel veriler konusunda bilgi sahibi, konuya vakıf avukatlarla çalışmasının gerekli olacağını vurguladı.

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da, işletmelerin hem çalışan hem de müşterilerine karşı sorumluluk ve görevlerinin yasa ile arttırıldığını, dolayısıyla işletmelerin ceza ve idari yaptırımlar ile karşı karşıya kalmamaları için, Çorum Barosu ile yapılacak işbirliği ile Baro tarafından yasa çerçevesinde konuya vakıf olacak şekilde eğitilecek avukatların, işletmelerin talepleri doğrultusunda yönlendirileceğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165