Başkan Şaltu’dan Ceylan’a teşekkür

Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Koçhisar sulaması ikinci kısmının ihale kararını açıklayan Milletvekili Ceylan’a teşekkür etti.

07 Aralık 2020 Pazartesi 16:57
Başkan Şaltu’dan Ceylan’a teşekkür

Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Koçhisar sulaması ikinci kısmının ihale kararını açıklayan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a teşekkür etti.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Ağaçdan ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’yu ziyaretinde Koçhisar Barajı’nın 2. Kısım ihalesiyle ilgili bilgi verdi. Çorum’un en büyük sulama projesi olan 118.350 dekar arazide kapalı sistem sulama yapacak şekilde projelendirilen Alaca Koçhisar Barajı Sulama Projesi’nin 2. Kısım (pompajlı) ihale ilanına çıktığını açıklayan Milletvekili Ceylan, ihalenin 11.01.2021 tarihinde yapılacağını belirterek, “Alacalı çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

“Çorum’da sanayiden sonra en önemli sektörün tarım olduğunu her zaman ifade ettik” diyen Milletvekili Ceylan, “Alaca tarımına çok ciddi bir katkı sağlayacak olan bu projenin ihale edilmesi ve bir an evvel Alacalı tarımsal işletmeler ve geçimini topraktan sağlayan hemşerilerimiz ile çiftçilerimizin hizmetine açılması en büyük emelimizdir. Alaca’da sulanabilir arazilere olan ihtiyaç halkımıza hizmet edebilmek adına bizi sulama projelerine ve sulanabilir arazi çabasına yönlendirmiştir. Bunu ilk kısım ile Alaca ovasının yarısını sulu tarımla buluşturduk. Bugün hedefimizde 2. Kısım vardı bunun da ihale tarihi belli oldu. 2. Kısım projesinin de tamamlanarak 118.350 dekar araziyi suyla buluşturmuş olacağız. Buda Alaca tarımına önemli bir yatırımımız olacak” dedi. 
Bilindiği üzere daha önce 1. Kısım sulama projesi gerçekleştirilmiş ve tarım arazilerinin bir kısmı sulu tarıma geçmişti. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki verimde doğal olarak 2,3 katına çıkmıştı. DSİ, 2. Kısım ihale tarihini de belirledi. 11.01.2021 tarihinde 2. Kısım (pompajlı) Koçhisar Barajı sulama Projesi’nin ihalesi gerçekleştirilecek. Daha önce 1. Kısım olan 75 bin 680 dekar arazi cezibeli olarak sulanıyordu. 11.01.2021 tarihinde yapılacak olan ihale ile 1. Kısım sulamanın sayaçları da takılmış olacak.

TOPRAKLAR VERİMİNİ ARTTIRACAK

42.670 dekar arazi sulayacak olan Alaca Koçhisar Sulaması 2. Kısmın Alacalı çiftçilere büyük katkı sağlayacağını aktaran Milletvekili Ceylan, “Çorum’un en büyük tarım arazileri arasında bulunan Alaca ilçemizin tarım arazileri 2. Kısım ile birlikte tamamen sulu tarıma geçmiş olacak. Tarım arazilerinin veriminin arttırılması adına önemli bir yatırım olarak değerlendiriyoruz. Alacalı çiftçilerimizin merakla beklediği 2. Kısım ihalesinin müjdesini buradan vermek istiyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, çiftçilerimize ve Alacamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BAŞKAN ŞALTU’DAN TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ise, Koçhisar Barajı sulamasının Alaca için büyük önem arz ettiğini, katkılarından dolayı başta Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli olmak üzere, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatçı, İlçe Başkanı Ragıp Ağaçdan’a, DSİ yetkililerine teşekkür etti.

Son Güncelleme: 07.12.2020 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sipariş 2020-12-08 13:06:39

Körler sağırlar birbirini ağırlar

Avatar
Alp 2020-12-07 21:48:20

Şanlıurfadan göç gelir başka bir işe yaramaz