Başkanlık ikinci kez Çenesiz'e emanet

İşadamı hemşehrimiz Erdem Çenesiz'e Türkiye seramik sektörünü ikinci kez temsil yetkisi verildi.

16 Haziran 2019 Pazar 12:20
Başkanlık ikinci kez Çenesiz'e emanet

İşadamı hemşehrimiz Erdem Çenesiz'e Türkiye seramik sektörünü ikinci kez temsil yetkisi verildi.

İki yılda bir düzenlenen Türkiye Seramik Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nun bu yıl 9’uncusu gerçekleştirildi. Kurulda yerli kaynaklarla üretim yapan seramik sanayisinin gelişen yapısı değerlendirilerek, 2017-2019 yılları faaliyet raporu masaya yatırıldı. Ekonomistler tarafından hazırlanan ‘Seramik Sektörü Yerli Katma Değer Raporu’nun da açıklandığı toplantıda sektörün duayen isimlerine de plaket verildi. Törenin ardından yapılan yeni dönem seçiminde 2019-2021 dönem başkanlığına oy birliğiyle ikinci kez Erdem Çenesiz getirildi.
Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz açılış konuşmasında; yaptıkları faaliyetlerden bahsederek, sektörün büyüklüğünün ve Türkiye ekonomisi için öneminin altını çizdi. Çenesiz; “Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye ünvanını kullanmaya yetkilendirilmiş olan Federasyonumuz; 7 dernek, 87 büyük sanayi işletmesi, 1.500’den fazla KOBİ, TUİK verilerine göre 60.000 direk çalışan ve 300.000 binden fazla dolaylı istihdam yaratan büyük bir yapıdır. İhracat konusunda elde ettiğimiz başarı ise yadsınamaz. 2018 yılında 2017’ye göre %12 büyüyerek 1.2 milyar Dolar ihracat yaptık. Bu yılın ilk 5 ayında da doğalgaz maliyetlerindeki olağanüstü artışa rağmen ihracatımızı %6 artırdık. Sektörümüzün gerçekleştirdiği ihracat ile her 100 Dolarlık ihracatın 83 Doları ülkemizde kalmaktadır. Bu oran başlı başına bir rekordur” dedi. Başkanlık döneminde yapılan faaliyetlere de değinen Çenesiz; “2 yılda başkanlık olarak 175 günde 182 faaliyet, genel sekreterlik olarak 168 günde 165 faaliyet yapıldı. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Yeni dönemde başkanlık ikinci kez Erdem Çenesiz’e emanet edildi
2017-2019 dönemi başkanlığını yürüten Erdem Çenesiz, genel kurulda yapılan oylama ile 2019-2021 yılı yeni dönem başkanlığını da çoğunluğun onayı ile aldı. Başkanlık yardımcılığına ise; Zeki İlter Yurtbay, Ali Ercan, Hasan Pehlivan, Erkan Güral, Müfit Ülke, Hakan Çanakçı, Ferdi Erdoğan, Aydın Eşer ve Nihat Özyurt seçildi.
Genel Kurula Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tunay Turagayile birlikte sektörü temsilen Zeynep Bodur, Avni Çelik, Adnan Polat ve Ali Aköz gibi isimler de katıldı.

Son Güncelleme: 16.06.2019 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.