Belediye 4 milyon Kwsaat enerji üretti

Çorum Belediyesi Ladik'te kurduğu 4 rüzgar türbini ile 5 ayda 4 milyon kilovat/saat enerji üretti.

06 Eylül 2018 Perşembe 16:56
Belediye 4 milyon Kwsaat enerji üretti

Çorum Belediyesi tarafından Samsun’un Ladik ilçesinde kurulan Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) 4 türbini enerji üretiyor.

İtalya ve Hindistan’da üretilerek getirilen türbinlerin 5 ayda 4 milyon kilovat/saat enerji ürettiği açıklandı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Belediyesi’nin Rüzgâr Enerji Santrali’nde Nisan ayında elektrik enerjisi üretimine başlandığını belirterek, Ağustos ayı sonuna kadar olan sürede 3 milyon 894 bin 119 kilovat-saat enerji üretimi yapıldığını ifade etti. Gül, ilerleyen dönemlerde yenilenebilir enerjiye yatırımların devam edeceğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail baş çamlıca 2018-09-06 22:36:18

iyida habercim 19 ahmet ahlatcının yaptıgı bina için yeni düzenleme istemesine görevden alınan külçü ama bu hizmette külçünün yaptıgı iş diye yazamıyorsunuz hiç adil degilsiniz

Avatar
ahmet 2018-09-06 17:21:56

belediyeyi tebrik ederim. doğayı kirletmeden enerji üretiyor umarım daha fazlasını yaparak çorum enerjide türkiye'nin doğa dostu şehirlerden birisi olur.

Avatar
Murat 2018-09-06 19:14:55

Adı geçmeyen gizli kahramanlarıda tebrik ediyoruz Onları ödüllendirmek gerekir.