Belediye günlük 200 bin TL’lik asfalt seriyor

Belediye ekiplerinin yaz sıcaklarında asfalt serimi mesaisi devam ediyor.

18 Ağustos 2014 Pazartesi 17:13
 Belediye günlük 200 bin TL’lik asfalt seriyor


Belediye ekiplerinin yaz sıcaklarında asfalt serimi mesaisi devam ediyor. Bahçelievler’den Gülabibey’e, Buhara’dan Mimar Sinan’a kadar pek çok noktada ekipler gece gündüz çalışıyor. Vatandaşların daha iyi ve sağlıklı ortamlarda yaşamaları için Çorum Belediyesi günlük yaklaşık olarak 200 bin liralık yol altyapısı ve asfalt serimi yapıyor. Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve konforlu ulaşım imkanı sağlıyor.


Tarım Caddesi yenileniyor


Belediye ekiplerinin asfalt serimi için hazırlık yaptığı noktalardan biri Çepni Mahallesi Tarım Caddesi. 2 km’lik alana 30 metre genişliğinde yeni yol yapacak olan Belediye, bu bölgeyi yeni cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. İş makinelerinin sürekli olarak çalıştığı, toplam 700 bin liralık harcama yapılacak olan Tarım Caddesi’nin daha önce alt yapısı tamamlanmış, asfalt serimi için hazır hale getirilmişti.


Tarım Caddesi Çevreyoluna bağlanıyor


İmar planı yenilenen bölgede Yeni terminal ve yeni İmam-Hatip Lisesi Kampüsü’nün inşaatı devam ediyor. Hem okullar bölgesi hem de yeni terminal ile bağlantısı olan Tarım Caddesi’nin böylelikle çevre yoluna bağlantısı yapılmış olacak. Tarım caddesinin hemen yanıbaşında ise Hıdırlık Camii’ni de içine alan Kent Park projesi için hazırlıklar yapılıyor. Çorum’un en büyük park projesi olan ve 200 dönüm üzerinde yapılacak olan Kent Park’ın hayata geçmesiyle bu bölge hem cazibe ve eğlence merkezi haline gelecek hem de Çorum’un yeni ve modern yüzü olacak.


Başkan Külcü büyük önem veriyor


Çorum Belediyesi’nin yeni dönemdeki en büyük projeleri arasında olan Kent Park’a Belediye Başkanı Muzaffer Külcü büyük önem veriyor. Proje tamamlandıktan sonra Çorumlular, ailece vakit geçirebilecekleri, yeşilin hâkim olduğu nezih bir ortama kavuşacaklar. Başkan Külcü proje için “Çorum'a kimlik kazandıran tarihi mekanlardan birisi olan Hıdırlık bölgemizde hem kent halkını hem de dışarıdan gelen misafirlerimizi memnun edecek entegre düzenlemeler yapacağız. Özellikle Ramazan ayında iftarlar ve dini-kültürel programlarla bir Eyüp Sultan modelini bu bölgede uygulayacağız” dedi.


Mimar Sinan 2. Caddede yenileniyor


Belediye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bir başka nokta ise Mimar Sinan Mahallesi 2. Cadde.


Mahalle sakinlerinin Çorum Belediyesi’ne vermiş olduğu destek ile bilinen Mimar Sinan’ın değişik cadde ve sokaklarında asfalt serimi devam ediyor. Hem otobüs güzergâhı olan hem de okullar bölgesi olan Mimar Sinan mahalle muhtarlığının da bulunduğu 2. Cadde’de meydana gelen aşınmalar sonucu belediye ekipleri hemen bölgeye girdi.


500 metrelik alanda eskiyen asfaltı kazımaya başlayan ekipler önce altyapıdaki eksikleri giderecek, sonra mekanik serim yapacak en sonunda ise asfalt serimi yaparak mahalle sakinlerine rahat bir nefes aldıracak. 500 metrelik alana 1.000 ton asfalt dökecek olan belediye ekipleri yakın bir zamanda da Mimar Sinan 11. Cadde’nin bakımını tamamlayarak 2.000 ton asfalt serim çalışmasını yapacak.



Son Güncelleme: 18.08.2014 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.