Belediye işçisine yüzde 12 zam

Habercim19 Çorum Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki TİS görüşmelerinin detayına ulaştı.

23 Ocak 2018 Salı 16:18
Belediye işçisine yüzde 12 zam

MUSTAFA DEMİRER

Çorum Belediyesi ile HAK-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mutabakata varıldı. İşçilerin yevmiyesine yüzde 12 zam yapıldığı öğrenildi.

YÖNETİM VE SENDİKA SON KEZ BULUŞTU

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Çorum Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Alper Zahir ile Ahmet Yabacıoğlu ile sendikayı temsilen Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi.

121 İŞÇİ İÇİN MUTABAKATA VARILDI

Son kez görüşme yapıldığı belirtilen toplantıda, Çorum Belediyesi’nde çalışan kadrolu 121 işçinin yevmiye ve sosyal yardım zammı oranları görüşülerek mutabakata varıldı.

SOSYAL YARDIMLAR YEVMİYEYE DAHİL EDİLDİ

Belediye yönetimi, sözleşme maddelerine ilişkin birkaç konu üzerinde son rötuşlar yapıldıktan sonra işçilere yapılan zam oranının açıklanacağını belirtilirken, sosyal yardım artışının yevmiye miktarına dahil edilerek hesaplandığı belirtildi.

HİZMET-İŞ: ZAM ORANI YÜZDE 12

Konuya ilişkin telefonla görüşerek bilgisine başvurduğumuz Hizmet-İş Sendikası Başkanı ve HAK-İş Temsilcisi Mustafa Köroğlu, belediye ve sendika arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 12’lik zamla anlaşma sağlandığını belirterek, TİS görüşmelerinin detaylarının bu hafta Cuma günü işçilere açıklanacağını kaydetti.

Son Güncelleme: 24.01.2018 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.