Belediye yer verdi, fabrika kuruluyor

Çorum'un İskilip ilçesine kurulacak turşu fabrikasının yeri belli oldu.

16 Şubat 2021 Salı 15:31
Belediye yer verdi, fabrika kuruluyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen, 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan projeler hayata geçiriliyor.

İskilip Belediyesi Proje Birimi tarafından hazırlanan turşu atölyesi projesi onaylanarak destek almaya hak kazandı. İskilip Belediyesi’nin her alanda destek olduğu, S.S İskilip Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin sahibi olacağı Turşu Atölyesinin kurulacağı yer için incelemelerde bulunuldu.

BELEDİYE DESTEK VERİYOR

Belediye Proje Sorumlusu Fatih Uçar tarafından hazırlanan proje kapsamında; Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Sogep Programı Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadınlar Projesi İzleme Uzmanı Rumi Pelen, Çorum Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Musa Erdal ve Tuğba Purtul,  Çorum Valiliği AB ve Dış İlişkiler Proje ofisi Uzmanı ve Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadınlar Projesi Koordinatörü Dilek Bilgin ile beraber Belediye Proje Koordinatörü Zehra Köse, Fen İşleri Müdürü İbrahim Bozkuş, Çevre Mühendisi Muhammed Çam, teknik inceleme yaptı. Yapılan incelemeler kapsamında, belediyenin kooperatif turşu atölyesinin kurulmasına destek amaçlı ayırdığı yer hakkında istişare edildi.

'ÜRETEN VE GELİŞEN BİR İSKİLİP'

Belediye Başkanı Ali Sülük yaptığı açıklamada; “Güçlü Kadın Güçlü Gençlik” Projemizle; coğrafi işaretli ürünümüz olan, İskilip Turşusunun üretileceği, Turşu Atölyesini hayata geçireceğiz. “Güçlü kadın, güçlü gençlik” anlayışıyla çalışmalarımıza devam edip; halkımızın yanında olmaya, onlar için yeni iş sahaları kurmaya ve her geçen gün büyüyen ve gelişen İskilip için çalışmaya gayret göstereceğiz. Üreten ve gelişen bir İskilip için çalışıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 17.02.2021 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
öneri 2021-02-16 21:07:59

Sahipleru tarafından ekilmeyen bağ bahçeler var bunlar değerlenir inşAllah Kalkınma tarım ile başlar. arazi çok bağlardan üzüm sebze bol miktarda yetişir ambalaja da çjzüm bulunur ise mükemmel olur inşAllah devletin teşvikleri var onlerı da tanıtın yetkililer

Avatar
Limooooon 2021-02-16 20:15:26

Turşu fabrikasının adı İskilipli Atıf Hoca olsun. Çünkü bi tek o kaldı :)

Avatar
Nixe 2021-02-20 17:00:17

Allah dostu dediğiniz kişi ingiliz uşağı yunan dostudur

Avatar
Nix 2021-02-17 21:33:16

Sen git babanla alay et, Allah dostu bir insanın adını ağzına alma

banner165