Belediyeler’den 3 ay kesinti yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, belediyelerden nisan, mayıs ve haziran aylarında kesinti yapılmayacak.

29 Mart 2020 Pazar 12:38
Belediyeler’den 3 ay kesinti yok

Belediyeler, il özel idareleri ve bunlara bağlı kuruluşların borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan 3 ay kesinti yapılmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, nisan, mayıs ve haziran genel bütçe vergi gelirlerinden ödenecek paylar için kesinti oranı yüzde sıfır olacak. Belediyeler 3 milyar TL tutarında kaynak imkanı kazanacak.

Belirtilen süre sonunda, kesinti oranları geçici 12’nci maddede yer alan hükümler çerçevesinde uygulanmaya devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2020-03-29 18:02:36

Bu mu destek. 3 ay sonra belki biz hayatta olmayacağız ama belediye ısrarla suda en azından aldığı devasa vergiden indirimi yapamıyor. Keza aynısı elektrik ve doğalgaz içinde geçerli. Sayın Ahlatçı sen bari yapma..........................

Avatar
Eeee 2020-03-29 16:15:41

Suaya indirim, katı atık bedeli alınmaması ile de belediye insanlara yardım etsin

banner165