Belediyelere memur ve işçi alımı

Aralarında Çorum’un da yer aldığı 29 Şehir 47 ilçe için KPSS şartsız belediye memuru ve işçisi alımı yapılacak.

20 Temmuz 2019 Cumartesi 12:55
Belediyelere memur ve işçi alımı

Aralarında Çorum’un da yer aldığı 29 Şehir 47 ilçe için KPSS şartsız belediye memuru ve işçisi alımı yapılacak. Çorum Belediyesi yetkilileri, merkez belediyesi için şu anda böyle bir alım olmadığını açıkladı.
Belediye Başkanlıkları yayımladıkları personel alım ilanları çok sayıda kadro için belediye memuru ya da belediye işçisi alımı yapacaklarını ilan ettiler.
En az okur yazar seviyesinden veya ilköğretim mezunu olmak kaydıyla yayımlanan belediye işçisi alım ilanlarına başvurular, alım yapılacak meslek grubunun özelliklerine göre yapılıyor. Öğrenim ve diğer özel şartların olmadığı bu ilanlara başvurular için mesleki özellikleri sağlamak yeterli.
Belediye memuru alım ilanları için ise şartlar daha fazla oluyor. Adayların alım yapılacak pozisyonun gerekliliklerine göre belirlenen öğrenim şartını sağlaması gerekiyor. Öğrenim şartını sağlayan adaylardan ayrıca deneyim, sertifika, yaş ve bu tür özel şartlar talep edilebiliyor.
Kamuilanlari.com belediye personeli alımı yayımlanan tüm ilanları aktardı;
ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER
Belediye personeli alımları 29 şehir için yayımlandı.
Bu alımlarda ayrıca çok sayıda ilçe ilanı bulunuyor. Bazı ilçeler için 3 ve 4'e varan ilanlar mevcut. Bu yüzden yayımlanan ilan sayısı çok fazla.
İşte o şehirler: Aydın, Çankırı, Muğla, Çanakkale, Ankara, Antalya, Aksaray, Muğla, İzmir, Muğla, Kocaeli, Elazığ, Bursa, Çorum, Manisa, Tekirdağ, Balıkesir, Kırıkkale, Afyonkarahisar, Kırklareli, Adana, Karaman, Diyarbakır, Yalova, Mersin, Isparta, Ordu, Mardin, Hatay.
Bu ilanlarda ayrıca belediye başkanlıklarının yanı sıra il özel idareleri, kazı başkanlıkları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları gibi kurumlarında ilanları bulunuyor.
İLAN OLUNAN MESLEKLER
Belediye personeli alımları için yayımlanan memur ve işçi kadrolar.
Bazı Memur Kadroları
Zabıta, Büro Memuru, Banko Görevlisi, Ofis Memuru, İtfaiyeci, Evrak Memuru, Öğretmen, Basın Personeli, Eğitmen, Danışma Görevlisi, Mühendis, tekniker, teknisyen, idari işler, Halkla İlişkiler, yönetici kadrosu, halkla ilişkiler, muhasebe, Tahsildar, vezne memuru. 
Beden işçisi, saha işçisi, şoför, hizmetli, hademe, garson, cankurtaran, temizlik işçisi, büro işçisi, hasta bakım işçisi, aşçı, aşçı yardımcısı, iş makinesi operatörü, otopark görevlisi  çöp kamyonu şoförü,  güvenlik, çöpçü, teknik personel, bakım işçisi,
BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Belediye personeli alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını ilanı yayımlayan belediyeye şahsen yapacaklar. Başvurulardan önce adaylar öncelikle ilan metninde talep edilen evrakları derleyecekler. Bu evrakların ardından adaylar başvurularını bizzat gidip yapacaklar. Burada bazı ilanlar bir günlük süre ile duyuruyor. O yüzden başvuru sürecine dikkat edilmesi gerekiyor.
BAŞVURU ŞARTLARI
Belediye memuru olmak isteyen ya da belediye bünyesinde işçi olarak görev almak isteyen adaylar için genel şartlar.
Belediyeler tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan pozisyonlar için belirlenen eğitim şartını sağlamak, işe alım sürecinde yaptırılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak.'' şartları bulunuyor. kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, Kamu haklarından mahrum olmamak.

ÇORUM BELEDİYESİ'NDE ALIM YOK

Konuya ilişkin bilgi aldığımız Çorum Belediyesi yetkilileri, merkez belediyesi için şu an itibariyle harhangi bir işçi ve memur alımının söz konusu olmadığını açıkladı.

İŞTE KAMUYA İŞÇİ VE MEMUR ALIMI YAPILACAK BELEDİYELER

Son Güncelleme: 20.07.2019 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-07-20 14:32:39

Önceden merkezi atama tercihlerine müdahaleden, kpss soru çalınmasına kadar her türlü haksızlık ve liyakatsızlık vardı. Şimdi de kamuya personel alacakken Kamu Personeli Seçme Sınavı istenmiyor sık sık. Neden? Nedeni de çok açık ve biz 15 Temmuzdan gereken dersleri almadık anlamına geliyor.

Avatar
KPSS yi KALDIRIN BARİ 2019-07-20 15:01:48

Hak yemenin adıdır sizin yaptığınız. Kpss ne işe yarıyor. Gençlerin gururuyla ve geleceğiyle oynayan asla payidar olamaz. BU İKTİDAR SİZİ ATEŞ OLUP YAKACAK. Tam hakkıyla iş yapa ve liyakate önem veren hariç.

Avatar
Buket 2019-07-20 18:55:34

Kpss neden yok ?

Avatar
Kader 2019-07-20 19:15:51

Belediye başkanı; aday olurken asla ve kata Haksızlık yapmayacağım demişti. O nedenle adaylar rahat olsun,

banner165