Belediye’nin enerjisi RES’ten

Çorum Belediyesi'nin Ladik'te kurduğu rüzgar santrali enerji tüketiminin yarısını karşılıyor.

24 Kasım 2018 Cumartesi 13:15
Belediye’nin enerjisi RES’ten

Çorum Belediyesi’nin Ladik’te bulunan Rüzgar Enerji Santralini kurulumun gerçekleştiren firma LEITWIND Ceo Davide Albani Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nu ziyaret etti.

Çorum’a önemli bir yatırım yaptıklarını ve bu yatırım sayesinde Türkiye ile olan ilişkilerini güçlendirdiklerini belirten LEITWIND Ceo Davide Albani, 12 yıl boyunca Çorum’a ve Çorumlu’ya hizmet etmenin kendilerini mutlu edeceğini ifade etti. Albani “Türkiye pazarına girmek ve burada çalışmalar yapmak bizim için oldukça heyecan verici. İtalya’da ve birçok Avrupa ülkesinde yüksek kalitemiz, yakın müşteri desteğimiz, en zorlu gereksinimlerle bile uyuşan özelleştirilmiş ürünlerimiz sayesinde pazarda önemli bir marka yarattık ve kabiliyetimizi ve deneyimimizi Türk yatırımcılara da sunmak istiyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu ise LEITWIND Ceo Davide Albani’ye göstermiş olduğu yakın ilgi nedeni ile teşekkür etti. Türkiye’de elektrik enerjisinin üretiminde rüzgâr enerjisinin payı fazla olmadığını ifade eden Yabacıoğlu, “Devletimizin 2023 yılındaki rüzgâr enerjisinden elde ettiği enerjiyi 20 bin MegaWatt’lık bir kapasiteye yükseltme hedefi var. Kurmuş olduğumuz rüzgar enerji santrali ile bu hedefe katkı sağlıyoruz. Belediyemizin bu yatırımıyla ülkemizde üretilen yenilenebilir enerjisi miktarı artıyor. Bu amaçla meclis üyelerimiz ve basın mensuplarımızla birlikte Samsun ilimize bağlı Ladik İlçemizde kurduğumuz ve kendi enerjimizi ürettiğimiz 4 rüzgar türbinini yerinde inceledik. 4 rüzgâr türbini aylık, 8 bin hanenin kullandığı enerjiyi üretiyor. Belediyemizin elektrik giderlerinin yarısını Rüzgâr Enerji Santralinde ürettiğimiz enerjiden karşılıyoruz. İhaleyi alan yüklenici firma türbinlerin yapımıyla birlikte 2 yıl garanti verdi. Diğer yandan türbinlerin bakım ve onarımını da 12 yıl devam ettirecek. Bu yüzden 25 yıl 4 rüzgar türbininden enerji üretmeye devam edeceğiz. Santrale yaptığımız 32 Milyon liralık yatırım 6 yıl içerisinde kendini amorti edecek. İnşallah ilerleyen dönemlerde güneş enerjisiyle ilgili yapacağımız projelerle, katı atık tesisimizden elde ettiğimiz enerji ile kendi enerjimizin tamamını kendimiz üreteceğiz” dedi.

Yabacıoğlu günün anısına LEITWIND Ceo Davide Albani’ye hediye takdim etti.

Son Güncelleme: 26.11.2018 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğrubilgi 2018-11-24 13:58:39

Şunları söylemekte fayda var.. Işin içindeki birisi olarak söylüyorum Yabacıoğlu daha bu 4 tane tribünün yerini bile bilmez. Gitmemiştir görmemiştir.. Katı atık alanından üretecekleri enerjiye gelince, 6 yıl boyunca bir tane Taş bile koyamazlar oraya, AB kuralları gereği.. Bol keseden millete sallamak kolay.

Avatar
amigo ahmet 2018-11-24 15:19:08

Beş milyon doları suladık desene,
Bu kadar beceriksizlik olur,
Birkaç belediye birleşip türkiyede üretim şartı koşabilirler ve böylece
Türkiyede üretimin ve bu sektörde ihracatın yolu açılırdı.
Cakmis cukmus falan filan hikaye kendi paran olsa 5 milyon doları 5 yıllığına verir misin AĞAAA!!!!!