Bir defaya mahsus destek

Küçük kapasiteli hayvancılık işletmelerine bir defaya mahsus yem desteği verilecek.

13 Temmuz 2020 Pazartesi 11:08
Bir defaya mahsus destek

Covid-19 nedeniyle küçük kapasiteli hayvancılık işletmelerine yem desteği verilecek.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yem tedarikinde zorluk yaşayan küçük kapasiteli hayvancılık işletmelerine 2020 YILINDA bir defaya mahsus yem desteği verilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı.
DESTEK SIĞIR BAŞINA 65, KÜÇÜKBAŞ İÇİN 6.5 lira
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, Kovid-19 salgını nedeniyle yem tedarikinde zorluk yaşayan küçük kapasiteli hayvancılık işletmelerine, yem maliyetlerindeki artıştan olumsuz etkilenmelerini önleyerek üretimde sürdürülebilirliğin ve üretici fiyatlarında istikrarın korunması amacıyla bir defaya mahsus yem desteği sağlanacak.
Cumhurbaşkanlığı Kararına göre, sığır başına 65 lira, küçükbaş hayvan başına 6.5 lira yem desteği verilecek. Destek sadece küçük işletmelere mahsus olacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı (bakanlık) kayıt sistemlerine kayıtlı işletmelerden; manda dahil 20 başa kadar (20 dahil) anaç sığırı ve/veya besilik erkek sığırı olan yetiştiricilere hayvan başına 65 lira, 50 başa kadar (50 dahil) anaç küçükbaş hayvanı olan yetiştiricilere hayvan başına 6,5 lira olarak belirledi.

Son Güncelleme: 13.07.2020 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.