Bölgede ilk, sanayi esnafı kararını verdi

Çorum’da faaliyet gösteren sanayi esnafı, Cumartesi günleri yarım gün çalışma kararı aldı.

14 Haziran 2022 Salı 17:15
Bölgede ilk, sanayi esnafı kararını verdi

Çorum’da faaliyet gösteren sanayi esnafı, Cumartesi günleri yarım gün çalışma kararı aldı.

Sanayi esnafından gelen yoğun talep üzerine Çorum Oto Tamirciler, Makine Yedek Parça Satıcıları, Tornacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmettin Uzun, Uğural Pompa’da sanayi esnafıyla bir araya gelerek, alınan kararı değerlendirdi.

Oda Başkanı Necmettin Uzun, sanayi esnafının aldığı karara saygı duyduklarını belirtirken, bazı çekincelerini de esnafla paylaştı. Uzun, 8 yıl öncede böyle bir uygulamayı hayata geçirmek istediklerini ancak bu uygulamanın ne yazık ki yürümediğini söyledi.

Oda olarak kimsenin iş yerini zorla kapattırma gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade eden Uzun, “Bu konuda Oda olarak bir yaptırımımız söz konusu olamaz. Ancak sanayi esnafımız bu uygulamaya özen gösterirse hayata geçebilir. Müşterilerin mağdur olmaması için de gerekirse Cumartesi ve Pazar günleri her meslek grubundan nöbetçi iş yeri uygulamasını devreye sokabiliriz. Sanayi esnafımızın aldığı karar şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Esnafların aldığı karar doğrultusunda ise Cumartesi günleri isteyen esnaflar saat 12.00’de isteyen esnaflar da en geç saat 14.00’de iş yerlerini kapatmak suretiyle Pazartesi gününe kadar tatillerini yapabilecekler.

İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nde ilk olan bu uygulamanın ise bu haftadan itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Son Güncelleme: 15.06.2022 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2022-06-14 23:45:55

Bence yerinde bir uygulama.memur gelecek diye sanayi hafta sonu acik olmak zorunda degilki tum esnaf kapatirsa memurda hafta ici gelir. O zaman esnafinda bi pazar izni var diye memurda pazar gunu calissin. Aliskanliklarimizi degistirmeliyiz. Hic kimse dukkanini acmaz ise isi olan mecburen hafta ici gelir kisilerin kendisine ailesine daha fazla zaman ayirmasi dinlenebilmesi bence cok dogru umarim bu karar uygulanir

Avatar
amele 2022-06-15 09:01:47

demekki çok para kazandılar.

Avatar
neden ? 2022-06-14 19:19:03

bu kararın sebebi nedir? yanlış bence. zaten memur - işçi - kamu kesimi sadece hafta sonu çıkabiliyor. çok yanlış bir karar. hadi biz hafta içi hallederiz de işimizi diğer kesimide düşünmek gerekli

Avatar
Çorumlu 2022-06-15 23:01:04

Öncelikle şunu bilmeliyiz çorum sanayisi eskiden türkiyede namı olan ustalardan oluşuyordu şimdi ise çorum sanayisinin adı sanı kalmadı nedenleri çok boş işlerle uğraşmaktansa daha iyi işler yapılması gerekir bi kaç esnaf hafta sonu köylerinde tarla tapanla uğraşmak için tatil bahanesi üretmesin işinize gücünüze bakın medyayı boş işlerle meşgül etmeyin