Bölgenin en büyüğü

Bölgenin en büyüğü olan Hayvan Pazarı 18 Haziran'da açılıyor.

13 Haziran 2018 Çarşamba 18:02
Bölgenin en büyüğü

Çorum Belediyesi tarafından yapılan Yeni Hayvan Pazarı 18 Haziran Pazartesi günü açılıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu Yeni Hayvan Pazarı’na giderek incelemelerde bulundu. Yabacıoğlu, inceleme gezisinden sonra yaptığı açıklamada, yeni hayvan pazarının bölgesinin ve Türkiye’nin bir numarası olacağını söyledi.

BÖLGENİN EN BÜYÜK HAYVAN PAZARI

Yeni yatırımın ülke ve şehir ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Yabacıoglu, şöyle dedi; “Kapalı alanlarımız, açık alanlarımız, padoklar, samanlık, lokanta, kafeterya mescid, lavabo, kafe, konaklama yeri gibi birçok alan burada mevcut. Eski Hayvan Pazarımızı biliyoruz orada bu işler çadırlarda yapılıyordu. Şimdi ise çamurdan, tozdan, topraktan arınmış, tamamen hijyenik ve sağlıklı ortamlarda hizmet sunulacak. Burada lavabolar ücretsiz olacak. 3 bin büyük baş ve 3 bin küçükbaş açık ve kapalı alanlarda konuşlanacak. Hayvanlar buraya geldiğinde hem sağlık kontrollerinden hem de yeme içme alanlarından faydalanabilecek. 115 bin metre karelik alanda hizmet verilecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personelimizde yine burada günlük hizmet verecek. Girişte bütün araçlarımızın ve hayvanlarımızın dezenfektesi de yapılacak.”

SABAH 08÷00’DE AÇILACAK

Yabacıoğlu, yeni hayvan pazarında yeni bir uygulama başlatacaklarını belirterek, “Hayvan pazarımız sabah 08.00 ile 17.00 arasında açık kalacak bu sayede gece yarılarında buraya gelen pazarcılarımız kışın soğukta sıkıntı çekmeyecekler. Her türlü hazırlığımız tamam, çevre ve yeşil alan uygulamalarımız bugün itibariyle bitecek. Hayvan pazarımızda oluşan katı atıklar kepçe ve diğer iş makinelerimizle temizlenerek römorklarla katı atık bertaraf istasyonumuza gönderilecek dolayısı ile çevreye herhangi bir zarar verilmeyeceği gibi sinek oluşumunu da engellemiş olacağız” dedi.

MEZBAHANE KURBANA HAZIR

Hayvan Pazarı yanına yapılan yeni mezbahanenin Kurban Bayramı’na hizmete gireceğini belirten Yabacıoğlu, "Yeni mezbahanemiz Türkiye'nin en güzel ve modern mezbahanelerinden biri olacak. Dericiler ve sakatatçıların ayrı yerleri olacak.  Mezbahanemizi de inşallah kurban bayramından önce hizmete sunmuş olacağız.Kompleksimiz herkese hayırlı olsun” diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.06.2018 01:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilip 2018-06-13 19:50:15

Hayırlı olsun
Tosya İskilip Çorum duble yolunun müjdesini bekliyoruz