Brezilya ve Arjantin'e gittiler

Çorum TSO, Brezilya-Arjantin Yurtdışı Pazarlama ve İkili Görüşme Programı’nı başarıyla tamamladı.

25 Kasım 2019 Pazartesi 17:58
Brezilya ve Arjantin'e gittiler

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Ticaret Bakanlığı UR-GE Projesi kapsamında gıda işleme makineleri üreten yenilikçi firmalar, 10-15 Kasım 2019 tarihleri arasında Brezilya-Arjantin Yurtdışı Pazarlama ve İkili Görüşme Programı’nı başarıyla tamamladı.

Yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında eğitim, danışmanlık ve yurtdışı pazarlama faaliyetleri gerçekleştiren küme firmaları ikinci yurtdışı programını,  Brezilya ve Arjantin’e 11 firmadan toplam 16 kişilik heyetle gerçekleştirdi.

Çorum Gıda İşleme Makine Sektörünün uluslararası rekabet gücünü arttırmasına yönelik Brezilya-Arjantin yurtdışı pazarlama programı, sektör için belirlenen uluslararası hedef pazarlar neticesinde ortaya çıktı. Proje kapsamında yapılan ihtiyaç analizi sonucunda, Brezilya ve Arjantin’in son beş sene içerisinde 8437 GTİP kodunda yaklaşık 275 Milyon Dolar tutarında ithalat yaptığı, buna karşılık ülkemizden bu ülkelere yapılan ihracat tutarının ise yaklaşık olarak 4 Milyon Dolar olduğu tespit edildi. Bu nedenle Brezilya ve Arjantin, sektör için potansiyel pazar konumunda.

Brezilya-Arjantin programı kapsamında çok sayıda potansiyel müşteri ziyaretleri gerçekleştirilirken ihtiyaçlar yerinde tespit edildi. Brezilya’da değirmenciler birliğinde, Arjantin’de ise makine ithalatçıları birliğinde verimli toplantılar ve ikili görüşmeler yapıldı. İkili görüşmelerin ardından Sao Paulo ve Buenos Aires Büyük Elçiliği ziyaret edildi. Yapılan tüm görüşmeler oldukça verimli geçerken, Latin Amerika ülkelerinin makine sektörü için büyük bir pazar olduğu bilgisi elde edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.