Bu baraj 3 ile can verecek

Çankırı’da yapımı devam eden Devrez Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı Çorum ve Kastamonu'ya can verecek.

03 Aralık 2021 Cuma 15:27
Bu baraj 3 ile can verecek

Çankırı’da yapımı devam eden ve tamamlandığında Çankırı, Çorum ve Kastamonu’daki tarım alanlarını sulanmasında kullanılacak olan Devrez Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı şantiyesinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, “Çankırı, Kastamonu ve Çorum ilimiz için çok önemli bir baraj” dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Çankırı’da yapımı devam eden Devrez Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı’nda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Yardımcısı Özkaldı’ya Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, DSİ 5. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, Kurşunlu kaymakamı İlyas Öztürk eşlik etti. Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Yardımcısı Özkaldı, hızla sürdürülen çalışmaların tamamlanması ile birlikte barajın Çankırı, Çorum ve Kastamonu’daki tarım alanlarına su vereceğini söyledi.

BU YIL ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİLDİ

Barajdaki çalışmaların hızlandırıldığını söyleyen Özkaldı, “Bu baraj aslında 2017 yılında ihale edilmişti. Ama 2019 yılında çok fazla ödenek veremedik. Geçen sene çok hızlı bir şekilde barajımızın inşaatına başladık. Çalışmalara, bu sene çok yoğun bir şekilde ağırlık verdik. Bu baraj sadece Çankırı ilimiz için değil, Çorum ve Kastamonu illerimize de ait yaklaşık 14 bin 200 hektar alanı sulayacak. Bunun yaklaşık 3’te 1 alanı, Çankırı ilimize ait. Bu gördüğünüz alan Çankırı ilimizin sulama sahasını gösteriyor” dedi.


İHA

Son Güncelleme: 04.12.2021 20:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2021-12-03 19:50:17

İyi güzelde sulanan arazi arttıkça çorum ili şanlıurfadan mevsimlik işçi akınına uğruyor şehrin kültürü bozulacak

Avatar
Çorum 19 2021-12-04 08:21:00

Su yok su boşa baraj yapmayın her derenin önüne bir HES bir baraj Kayseri Eskişehir Adapazarı Çorum vs sulak ovaları binaya boğup mahvettiniz golleri kurutup nehirleri zehir akar hale getirdiniz sonra da dağa bağıra baraj bunlar boş işler yazlikla sahilleri doldurup kıyıları yok ettiniz varsa yoksa imar rantı devlet millet soygunu

Avatar
Bayindir 2021-12-04 11:54:48

Abartili sekilde sulama baraj ve goletleri yapimi ne yazik ki kuresel isinma nedenlerinden. Obruk baraji kurulduktan sonra eskisi gibi Corumda kis olmuyor, kar yagiyor. Ayrica Nohut ise fazla nem orani yuzunden yarimi yapilamiyor.. Vb..