Bu çalışma ihracatçı firmalar için

OKA ihracatçı firmalar için TR83 Bölgesi Rekabetçilik ve Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kuruyor

19 Mart 2019 Salı 22:16
Bu çalışma ihracatçı firmalar için

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Mart ayı toplantısı Amasya’da yapıldı. 
Amasya Valiliğindeki toplantıya başkanlık eden OKA Başkanı Amasya Valisi Dr. Osman Varol, ihracat potansiyeli olan firmalara teknik destek sunmak amacıyla “TR83 Bölgesi Rekabetçilik ve Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kurulmasına ilişkin proje başlattıklarını belirterek, “Bu kapsamda, bölgemizdeki üreticilerin ve firmaların dış ticaret istihbaratlarının geliştirilmesi, bu bağlamda kurum ve kuruluşların uzman kadro ve alt yapılarına destek sağlamasına imkan sunmak üzere ve dijital veri tabanları aracılığıyla hedef pazarlara yönelik sektörel ve bölgesel raporların temin edilmesi ve sektörlere göre hedef pazar analizlerinin yapılabilmesi amacıyla gereken ücretli yazılımların Ajansımız tarafından satın alınacak ve buna ilişkin dört ilimizde eğitimler düzenlenecektir. Ayrıca, firmalarımıza teknik destek de sağlayarak bölgemizin ihracatını çok daha yukarı seviyelere ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Vali Varol konuklarıyla Amasya Yeşilırmak Kauçuk Bendi, Rekreasyonel Alanların Oluşturulması, Yenilenebilir Enerji Eksenli Gelişim Projesinin hayata geçirildiği alan ile restorasyonu tamamlanan Sultan II. Bayezid Camisinde incelemede bulundu.


İHA 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.