Bu lahanalar 40 kilo geliyor

Sungurlu'nun Demirşeyh Köyü'nde yetiştirilen 40 kiloluk lahanalar görenleri şaşırtıyor

03 Kasım 2022 Perşembe 17:04
Bu lahanalar 40 kilo geliyor

Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Demirşeyh köyünde, yetiştirilen yaklaşık 40 kiloluk beyaz lahanalar görenleri şaşkına çeviriyor.

Demirşeyhli çiftçiler için önemli geçim kaynaklarından birisi olan ve kısa süre önce hasadı yapılan yaklaşık 40 kiloluk beyaz lahanalar görenleri şaşırtıyor.

Beyaz lahananın Sungurlu’da sadece Demirşeyh köyünde yetiştirildiğini söyleyen Lahana yetiştiricisi Satılmış Karaaytu, Mayıs ayında dikimini yapılan lahanaların Eylül ayı başında hasadına başlandığını söyledi.

30 yıldır lahana yetiştirdiğini söyleyen Karaaytu, “Yaklaşık 10 dönüm tarlada her sene 12-13 bin adet lahana üretiyoruz. Ürettiğimiz lahanaları Sungurlu'da kurulan Perşembe ve Cumartesi pazarlarında, ayrıca Demirşeyh köyünde satışa sunuyoruz.” dedi.

Karaaytu, son derece kaliteli, sağlıklı ve tamamen doğal şartlarda lahana üretimi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İHA

Son Güncelleme: 04.11.2022 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165