Bugünden sonra ısınıyor

Meteoroloji Çorum'un da içinde bulunduğu bölgede bugünden sonra hava sıcaklığının artacağı tahmininde bulundu.

03 Ocak 2022 Pazartesi 23:15
Bugünden sonra ısınıyor

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Çorum'un da içinde bulunduğu bölgede bugünden sonra hava sıcaklığının artacağı tahmininde bulundu.

Meteoroloji'nin değerlendirme raporuna göre; hafta boyunca havanın sıcaklığının artması ile bilikte kar erimesi ve çığ riski oluşabileceği ifade edildi.

Yağışlı ve soğuk havanın bugün kıyı ve doğu kesimlerinde yağış bırakarak bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Bu hafta boyunca sıcaklıkların kademeli hafta boyunca hissedilir derecede artması ve mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İl merkezlerinde hafta boyunca beklenen en yüksek hava sıcaklıkları Samsun ve Ordu 19, Sinop 20, Çorum 13, Kastamonu ve Tokat 14, Amasya 15 derece olacak. Artan sıcaklıklarla birlikte bölgemizin yüksek rakımlı kesimlerinde mevcut kar örtüsünde meydana gelebilecek hızlı erime sebebiyle sel, su baskını ve çığ oluşma riskine karşı dikkatli olunması istendi.

Son Güncelleme: 04.01.2022 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.