Çağıl Çorum'u gururlandırdı

Çağıl Makine Türkiye'nin 907. Ar-Ge Merkezi oldu. Bu haber Çorum'u gururlandırdı

08 Haziran 2018 Cuma 17:20
Çağıl Çorum'u gururlandırdı

Çorum ve Türkiye’de marka değeri taşıyan sanayi kuruluşu Çağıl Makine’nin Türkiye’nin 907. Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazandı.  

Konuya ilişkin açıklamada, artık ülkelerin ve milletlerin gelişmişlik düzeyi, insanların refahının bir göstergesi olmasının ötesinde onların bir varoluş gerekçeleri olduğu hatırlatılarak, “Gelişmişlik düzeyi ise toplumların teknolojik altyapısının yanı sıra bilgi üretme yeteneğine de bağlıdır. Bu noktada sürdürülebilir Ar-Ge ve İnovasyon kültürü büyük bir anlam kazanmaktadır.” denildi.

Türkiye’de Ar-Ge Merkezi sayısı 907’ye, Tasarım Merkezi sayısının ise 221’e ulaştığı belirtilen açıklamada,  “Ülkemizde 2010 yılında 82 olan Ar-Ge Merkezi sayısı 7 yıl içerisinde yaklaşık 11 kat artarak 907 olmuştur. Bu gelişimin temel dayanağı kamu kaynaklı destek ve teşviklerin tüm dünyaya örnek olacak şekilde artırılmasıdır.Hitit Üniversitesi, ilimizde Kamu Üniversite Sanayi İş bilirliği kapsamında etkin bir rol üstlenmiş, ülke genelinde örnek teşkil edecek birçok rol-model uygulaması başlatmıştır. Çağıl Makine’nin hem altyapı hem de insan kaynağı bakımından fazlasıyla hak ettiği Ar-Ge Merkezi olma yetkinliği 5 Haziran Salı günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Firmamızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.” bilgisi verildi.

Son Güncelleme: 08.06.2018 23:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.