Çekler verildi, yeni imzalar atıldı

TKDK desteğiyle yatırımlarını tamamlayan proje sahiplerine çekleri verilirken, yeni yatırımlar için imzalar atıldı.

02 Ekim 2019 Çarşamba 12:07
Çekler verildi, yeni imzalar atıldı

Vali Mustafa Çiftçi’nin katılımıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu desteğiyle yatırımlarını tamamlayan proje sahiplerine temsili olarak çekleri verilirken, yeni yatırımlar için imzalar atıldı.

Vali Mustafa Çiftçi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle yakın zamanda hayata geçen projelerin sahipleri ile projeleri desteklenmeye hak kazanan bir grup proje sahibiyle TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü’nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer’in açılış konuşması ve proje sahiplerini tanıtımından sonra Vali Çiftçi, bir araya gelmekten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, yatırımlarını tamamlayan yatırımcıları tebrik etti. Yatırımları destek kapsamına alınan yatırımcılara da ‘hayırlı olsun’ dileklerini ileterek, en kısa zamanda yatırımların tamamlanarak hayata geçirilmesini temenni ettiğini bildirdi.

Vali Mustafa Çiftçi, yaptığı açıklamada, “TKDK Çorum İl Koordinatörlüğümüz 2019 yılında yatırım tutarı 19,4 milyon lirayı bulan 10 büyük bütçeli ve yatırım tutarı 4 milyon lirayı geçen 52 küçük bütçeli proje olmak üzere toplamda 23,4 milyon lira yatırım tutarlı 62 projeye destek vermiştir. Projelerini tamamlayan yatırımcılarımız 11,2 milyon lira hibe almaya hak kazanmışlardır. Süt üretimi ve besi çiftlikleri, meyve soğuk hava deposu modernizasyonu, yenilenebilir enerji yatırımları ile arıcılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği için makine ekipman alımlarını içeren bu projelerin sahipleri değerli yatırımcılarımızı tebrik ediyor, yatırımlarının hem kendilerine hem de ilimiz tarımına hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

TKDK’nın, IPARD II-5. Başvuru Çağrı İlanında alınan ve incelemesi tamamlanarak hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Çiftçi, “toplam yatırım tutarı 7,7 milyon lirayı bulan 4 süt üretim çiftliği ve 3 besi çiftliği projesinin hibe sözleşmelerini imzalayacağız. Bu projeler tamamlandığında değerli yatırımcılarımıza 4,2 milyon lira hibe ödenecek. Bu projeler içerisinde yeni yatırımlar var. Mevcut işletmesini AB standartlarına ulaştırmak için modernizasyon projeleri de var. Bu yatırımcılarımızı da tebrik ediyor, projelerini en kısa zamanda tamamlamalarını ve ülke hayvancılığına hayırlı hizmetler ve katkılar sağlamalarını diliyorum.”diye konuştu.

TKDK’nın günümüze kadar yaptığı destekler hakkında da bilgi veren Vali Çiftçi, “IPARD I ve IPARD II dönemlerinde 178.672.563,81 TL toplam yatırım tutarına sahip 641 adet projeye, 85.767.892,46 TL hibe ödenmiştir. Çorum’un tarım ve hayvancılık potansiyeline önemli katkılar veren bu yatırımlarla bin kişiyi aşan istihdam sağlanmıştır.”şeklinde konuştu.

Projelerini tamamlayarak hibe almaya hak kazanan yatırımcılara temsili çeklerinin takdiminden sonra yatırımları desteklenmeye hak kazanan proje sahiplerinin hibe sözleşmeleri imzalanarak teslim edildi. Temsili çek verme ve sözleşme imzalama etkinliği hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.