Çimento'da yeni gelişme

Çimento Fabrikası’nın bazı bölümlerinde üretime ara verilecek.

10 Ağustos 2017 Perşembe 09:27
Çimento'da yeni gelişme

Çorum Çimento Fabrikası’nın bazı bölümlerinde üretime ara verileceği öğrenildi.


Edinilen bilgilere göre, fabrika yönetimince alınan karar sonrası 75 çalışanın iş sözleşmelerinin de fesh edileceği bildirildi.


Kurban Bayramı sonrasında uygulanacak kararın, yönetim temsilcilerince fabrika çalışanlarına tebliğ edildiği belirtildi. İşsiz kalacağını öğrenen çalışanlar ve aileleri ise büyük üzüntü yaşayarak endişeyle beklemeye başladı.


BU AŞAMAYA NASIL GELİNDİ?


Çorum Çimento Fabrikası’nı bünyesinde bulunduran dünyaca ünlü şirket, 2012 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor.


Çorum’un yanı sıra Ankara, Sivas ve Yozgat’taki entegre fabrikaları ve Samsun ile Nevşehir’deki öğütme tesisleriyle faaliyetlerini sürdüren şirket, 16 hazır beton ve 2 agrega tesisi ile Türk çimento sektörünün önemli oyuncularından biri konumunda.


2014 yılında Türkiye’deki yatırımlarına hız veren şirket, kısa sürede yeni tesislerini hizmete sundu. Bu kapsamda Sivas Fabrikası’na 140 milyon Avroluk yatırım yapan şirket, inşaasını 2 yılda tamamladığı yeni fabrikasını geçen ay hizmete açtı.


ÇORUM’DAKİ TARTIŞMA YATIRIMCIYI KAÇIRDI


Şirketin yeni yatırım planlarını yaptığı dönemde, Çorum Çimento Fabrikası’nın şehir dışına taşınması fikri üzerinden siyasi bir tartışmanın başladığı, 30 Mart 2014 yerel seçimlerindeki bu belirsizliğin yatırımcının yönünü Sivas’a çevirmesine neden olduğu iddia edildi.


Amerika kıtası dışındaki en büyük yatırımını Sivas’a yapan şirket, çevreci yeni tesisinde istihdamı da artırarak bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunurken Çorum bir fırsatı daha kaçırmış oldu.


BUNDAN SONRA NE OLACAK?


Çorum’daki tesislerin 3 misli büyüklüğündeki Sivas Fabrikası’nda klinker stoğunu artıran şirket, yeni bir yapılanmaya gitme kararı aldı. Bu doğrultuda Çorum’daki fırın, farin ve konkasör gibi bölümlerinde üretime ara vereceği öğrenilen şirket, Sivas’tan gelecek klinkeri öğüterek çimentoya dönüştürmeye devam edecek.


Beyaz ve mavi yakalı olmak üzere Çorum’da toplam 117 çalışanı bulunan şirket, 75 çalışanı ile yolları ayırma kararı verirken taşeron çalışanların durumununsa henüz netlik kazanmadığı öğrenildi.


Şirket yönetiminin aldığı kararın, Çorum’un köklü spor kulüpleri arasında yer alan Çimentospor Kulübü’nü de olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor.


ŞİRKETİN KARARI, ÇORUMLU’YU ÜZDÜ


1957 yılında kurulan ve 1992’ye kadar kamu idaresinde faaliyet gösteren Çorum Çimento Fabrikası, bugüne gelinceye kadar çeşitli uluslararası şirketler bünyesinde üretimini sürdürdü.

Liman inşaatları başta olmak üzere yüksek mukavemetli yapılarda kullanılan kaliteli çimentosuyla tercih edilen Çorum Fabrikası’nın içine düştüğü durum, çalışanlarının yanı sıra Çorum halkını da üzdü.

www.corumhakimiyet.net



Son Güncelleme: 10.08.2017 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.