Çorum'a 1 milyon dolarlık yatırım

Çorum Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Enerji kooperatifçiliğinin temelleri Çorum'da atılıyor

30 Ağustos 2018 Perşembe 13:20
Çorum'a 1 milyon dolarlık yatırım

Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşan enerji kooperatifçiliğinin ilk temelleri Çorum’da atılıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çorum Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Zengin ve Altınoluk Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aktaş, enerjide dışa bağımlılığı azaltacak en önemli milli hamlelerden birisi olan yenilenebjlir enerjinin son zamanlarda çok daha önem arzettiğini belirterek, halihazırda Türkiye’de yatırım aşamasına gelebilen ve Çorum Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi ve Altınoluk Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi’ninTKDK’ dan hibe desteği almaya hak kazanarak ülkemizde enerji kooperatifi olarak yatırım yapacak ilk kooperatifler olduklarını bildirdiler.

Açıklamaya göre, 1 yılı aşkın süredir Türkiye’de ilk olmaları sebebiyle çeşitli süreçlerle ve zorluklarla karşılaşmalarına rağmen Türkiye’de kurulmuş olan diğer kooperatiflere örnek teşkil eden iki kuruluş, diğer yandan bu işin başarılabileceğini gösterdiler ve GES yatırımlarının tabana yayılmasında büyük rol oynadılar.

SEYDİM VE HACIPAŞA KÖYÜ’NDE KURULACAK

Zengin ve Aktaş’ın açıklamasının detayı şöyle: “Çorum merkez Seydim köyü ve Hacıpaşa köyünde kurulması planlanan 500 kW’lik ve 600 kW’lik güneş enerji santralleri için proje onayı ve bağlantı anlaşması yapılmıştır, Türkiye’de ilk defa mesken abonelerinin birleşerek böyle bir kooperatif kurması ve yatırım aşamasına gelmesi hasebiyle Çorum’da örnek Türkiye’de önder kooperatifler olmuştur. Ayrıca TKDK’dan hibe desteği almaya hak kazanarak yatırım aşamasına gelmişlerdir. Böylece enerji yatırımlarının tabana yayılmasını sağlamanın yanı sıra ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu dönemde ekonomimize biraz olsun katkı sağlamak amaçlanmıştır ve enerjide dışa bağımlılığımızı da bu ve bu gibi yatırımlar ile giderek azaltmayı da kooperatifler olarak kendimize hedef edinmiş bulunmaktayız. Son 1 yılda ülkemizde 6 milyar doların üzerinde enerji yatırımı hayata geçirilmiştir şu anda Çorum’da kurulması planlanan santraller Çorum için 1 milyon dolarlık bir yatırımdır. Yatırımlarımız bu santraller ile sınırlı kalmayacak olup ‘’Hep bir adım ileriye’’ anlayışıyla yenilenebilir enerji yatırımlarını ülkemize tanıtmak ve yaymak amacıyla da başka çalışmalara imza atmayı hedeflemekteyiz.”

Son Güncelleme: 30.08.2018 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.