Çorum'da savunma sanayi üretimi balışyor

Çorum’un Sungurlu İlçe Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulan savunma sanayi fabrikalarında ilk numune üretimi yapılacak.

10 Mayıs 2023 Çarşamba 00:17
Çorum'da savunma sanayi üretimi balışyor

Çorum’un Sungurlu İlçe Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulan savunma sanayi fabrikalarında ilk numune üretimi yapılacak.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’nin yanı  sıra AK Parti Çorum Milletvekili adayları Yusuf Ahlatcı, Oğuzhan Kaya, Zeki Gül ve Ramazan Kelepicioğlu ile çok sayıda katılımla bugün OSB ziyaret edilecek. OSB’deki yapımı devam eden savunma sanayi kuruluşlarını ziyaret edecek olan heyet, saat 10.00’da fabrikalarda ilk numune üretim etkinliğine katılacak.

TEMELİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ATMIŞTI

Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’nin girişimleriyle OSB’ye savunma sanayi fabrikalarının temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Ağustos 2022 tarihinde atılmıştı.

3 AYRI ŞİRKET 3 FABRİKA, 2 TESİS KURDU

Ahlatcı Gold Force Küresel Barut Fabrikası, Nitrogliserin  ve Nitroselüloz Tesisleri ile Arca Kapsül Fabrikası ve Mıte Defence Fişek Fabrikası, OSB’de 4 bin dönüme yayılan 3 farklı firmanın 5 farklı fabrikasında numune üretim aşamasına gelindi.

FABRİKALARIN İNŞAATINDA 3 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

İnşaatında yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı fabrikaların ilk etapları tamamlanarak, planlandığı şekilde ilk numune üretimi yapılacak.
6 milyar lira yatırım tutarı ile Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük savunma sanayi yatırımı özelliğine sahip fabrikalar, ürettiklerinin çok önemli bir kısmını ihraç ederek yaklaşık 3-4 milyar liralık bir ihracat ve üretim potansiyeline sahip olacak.

Son Güncelleme: 10.05.2023 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bakanıma not 2023-05-10 12:35:51

Sayın bakanım lütfen böyle pozlar vermeyin belki gerçekten haberiniz yokken çekildi bu foto bilemem ama şu parmağı ile ileriyi gösteren diğer vekillerden dolayı çok haz etmiyor insanlar bu fotolardan. Sizi seviyorum bu yüzden yazmak istedim. Kolaylıklar dilerim.