Çorum'da şeker krizi Bakan'da

Çorum'da şekerde yaşanan kriz Milletvekili Ceylan aracılığıyla Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye aktarıldı.

25 Aralık 2021 Cumartesi 12:43
Çorum'da şeker krizi Bakan'da

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’da Safi Holding bünyesine geçen Çorum Şeker Fabrikası’nda 50 kilogramlık şekerin torbası 425 liradan satılırken, devlete ait fabrika ve üretim merkezlerinde 265 liradan satıldığı öğrenildi.

Edindiğimiz bilgilere göre; ekonomik dalgalanma ve döviz artışı sonrası Çorum Şeker Fabrikası’nın 50 kilogramlık şekerin fiyatını 480 liraya kadar yükselttiği, daha sonra kurdaki sert düşüşün ardından söz konusu rakamı 425 liraya çektiği öğrenildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları ve Türk Şeker’de şeker fiyatı daha ucuz olurken, nihai tüketiciye ulaşmakta sorunlar yaşanıyor. Türkiye Şeker Fabrikaları kapasite oranına göre sadece üreticiye satış yaparak, toptancılara satış yapamıyor. Dolayısıyla yerelde bulunan küçük üreticiye, yani market, bakkal ve küçük imalat yapan firmalara ucuz şeker ulaşamıyor.

Türk Şeker, paketli şeker ve küp şeker gibi ürünlerini sadece ulusal market zincirlerine satış yapıyor. Türk Şeker yerelde faaliyet gösteren toptancılara satış yapamayınca, yine küçük market, bakkal ve düşük maliyetli şeker alamıyor. Toptancılar da, Çorum’da olduğu gibi özel şeker fabrikalarından daha pahalı maliyetle şeker almak durumunda kalıyor.

Öte yandan Çorum’da şekerde yerel üreticinin ve toptancıların yaşadığı problem AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi ve Tarım-Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan’a iletildiği belirtildi. Ceylan’ın şekerde yaşanan sorunu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye aktardığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 25.12.2021 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Satarken akliniz nerdeydi 2021-12-25 15:05:01

Eeee bunu guzelim fabrikalari satarken duşunmediniz mi? Akliniz nerdeydi fabrikalari yandaşlara satarken. Adamlar istedigi fiyata verir sonucta ozel sektör.
Daha durun siz hele bi iktidariniz elden gitsin o zaman sacma baskanlik sisteminiz basiniza bela olacak. Ilk siz cikacaksiniz sokaklara Sayin A.S.C , bu kadar yetki tek bir adama verilemez diye sokaklarda eylem yapacaksiniz.

Avatar
Satarsan böyle olur. AĞLAMAYIN 2021-12-25 18:33:48

Önce sat, şimdide ağla, niye sattınız. Satacak fabrikamız kalmadı. Şimdide kamu arazilerini satmaya başladılar. Yazık, günah. Devlet fabrika kurar ama asla kurulu fabrikayı satmaz. Olan vatandaşa oluyor.

Avatar
Devreye girer 2021-12-25 20:18:36

Ben Türk siyasetinde daha AHMET S. CEYLAN kadar güzel devreye giren siyasetçi görmedim. Adam gerçekten çok iyi devreye giriyor ve bunu sürekli yapıyor. Allah devreye giren bu tarzına zeval vermesin. HafazanAllah devreye gitmese sonumuz ne olur.

Misafir Avatar
müslüm 2021-12-25 21:59:03 @Devreye girer

Ahmet Sami Ceylan bakanlıklardan alınan bilgileri kendi yapmış gibi bir algı yaratıyor.Sağlık bakanlığı hastaneye doktor ataması yapıyor milletvekili sanki bu atamaları kendi sağlamış gibi halka duyuruyor.Milletvekillerinin hiçbir etkinliği yok.Sadece basında adından söz ettirmek için uğraşıyorlar.Çıksınlar--Çoruma havaalanı yaptıracağız --desinler.Hızlı tren projesi hala kör topal.Ödenek ayrılıp ayrılmadığı bile belli değil.Devletin şeker fabrikasını satıp sorun yaratıyorlar sonra bu kendi çıkardıkları sorunu çözmeye çalışıyorlar.Belkide gidip Safi Holdinge yalvaracaklar.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorum'lu 2021-12-25 19:09:32

Siyaset yalan, siyasetçiler yalancıdır. Olan Çorum'a ve Çorum'lulara oluyor. 20 senedir Çorum ve Çorumlulara yalan söylüyorlar. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. ANLAYANA.....

Avatar
adsız 2021-12-25 14:10:09

Bazı öneme haiz fabrikaların ozellestirilmemesi gerektiğini ortaya koyan bir haber olmuş.Bakanlık kısa zamanda çözüm bulur inşAllah.

Avatar
Vatandaş 2021-12-25 23:27:13

Şeker fabrikası satılırmı, bak sonuç ortada torbası 480 TL imiş al alabilirsen

Avatar
Çorumlu 2021-12-26 01:21:43

Kimse sızlanmasın fabrikalar satılırken alkışlayanlar bugün ağlamasın müstehak bizlere

Avatar
Geçmiş olsun 2021-12-27 09:01:46

Atı alan Üsküdarı geçmiş arkidiş.Geri devletleştirilsin bu tür kuruluşlar.Arsası hurdası anamal fiyatını katbekat aşan bu yer Çorum ve çevresi için nimetti. Neden. Neden.Neden.