Çorum'dan İskilip'e ihtar

Çorum Belediyesi Halk Et tanzim satışı mağazasında kullanılan isim için İskilip Belediyesi'ne ihtar gönderdi.

24 Mart 2023 Cuma 16:16
Çorum'dan İskilip'e ihtar

Çorum Belediyesi Şirketi, İskilip Belediyesi tarafından vatandaşlara ucuz ve güvenilir et hizmeti vermek amacı ile açılan halk et tanzim satış mağazasında kullanılan isim için ihtarname gönderdi.

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’ün seçim vaatleri arasında yer alan, üreticiden tüketiciye ucuz ve sağlıklı gıda zinciri oluşturmak hedefi ile hayata geçirilen halk et projesi geçtiğimiz günlerde hayata geçirilmişti. İskilip Belediyesi tarafından hizmete açılan tanzim satış mağazası hizmet vermeye başlamıştı. Vatandaşlara ucuz et ulaştırmayı hedefleyen proje için Çorum Belediyesi'nin şirketi olan BELTAŞ A.Ş. tarafından, kendileri ile aynı ismi kullandıkları gerekçesi ile ihtarname gönderildi. Halk-Et markasının kendilerine ait olduğunu belirterek, İskilip Belediyesi’nin aynı markayı kullanarak kazanç elde ettiğini savunarak, marka tescilinden doğan haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Çorum 2. Noter aracılığıyla ihtarname gönderen Çorum Belediyesi BELTAŞ A.Ş., bir hafta içerisinde 'halk et' ibaresinin iş yeri tabelası başta olmak üzere, her türlü yazılı belge sosyal medya hesapları, ürünlerden kaldırılması istenildi. İhtarnamede ismin kaldırılmaması durumunda hukuki yollara başvurulacağı belirtildi.


İHA

Son Güncelleme: 25.03.2023 01:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-03-24 16:28:29

Harika tartışma ya... Şimdi o ibareyi kaldırmak için tekrar tabela masrafı çıkacak. Ya sabır...

Avatar
İskilipli 2023-03-24 19:43:07

İşte liyakatsizliğin geldiği nokta. Ne olmuş yani aynı ismi yazmakla. Sizinle rekabet mi ediyor. Sen Çorumdasın O İskilipte. En ufak bir ticari zarar yok. Tamamen kapris.

Misafir Avatar
MUHAMMED BERKAN ÖZCANBAZ 2023-03-25 01:38:29 @İskilipli

İSKİLİP BELEDİYESİ BUNU YAPARSA VATANDAŞ NELER YAPMAZ. SEN NASIL BAŞKASININ TESCİLLİ MARKASIN KULLANIRSIN. YILLARDIR BU İSMİ YURT GENELİNDE TANITMIŞ BEĞENDİRMİŞ, SEN GİT RESMEN MARKAYI ÇAL VE KULLAN. BU NE TERBİYESİZLİK.
İSKİLİP BELEDİYESİ , OKADAR MARİFETİ İSEN KENDİ MARKANI OLUŞTUR. PİYASADA KENDİ MARKANI TANIT....
ÇOK BÜYÜK TERBİYESİZLİK , BAŞKASININ HAKKINA TECAVÜZ ETMEKTİR. SİZE HİÇ YAKIŞTIRAMADIM.ÇOK YAZIK ÇOKKKK....

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
MUHAMMED BERKAN ÖZCANBAZ 2023-03-25 01:32:40 @İskilipli

Güzel Kardeşim , bilmeden yorum yapmayın, Marka Tescili yapılmış bir firmanın birebir isim ve logosunu kullanmak terbiyasizlik tir, dolandırıcılıktır.Tescilli Markası olan firmanın ismini kullanarak haksız kazanç yapmakktır. Bu açıkça başka bir vatandaşın kimliğini kullanarak şirket kurmak dolandırmak işiyle aynıdır.
İskilip Belediyesi dürüst ise neden kendi markasını oluşturmuyor da hazır isism yapmış, Tescilli Markayı birebir kopyalayıp iş yapıyor. Üstelik İskilip Belediyesi bunu yaparsa Vatandaş neler yapmaz. Dürüst olmak lazımm Dürüst .....

Beğenmedim! (1)
Avatar
Ucuza satıyormusun ona bak sen 2023-03-24 20:18:27

Millet et alamaz oldu. Bunların derdi ne. eti pahalıya satıyorsun bi de utanmadan HALK ET benim diyorsun. Başka işin yokmu senin. İskilip belediyesinin halk eti farklı senin ki farklı. ETİ UCUZA VERİYONMU BİZ ONA BAKARIZ AŞKA DEĞİL !!!

Avatar
Gariban vatandaş 2023-03-24 21:06:53

Et ne oluyor. Ot yemekten eti unuttuk. Halk et değil halk ot açın da onu bari ucuza yiyelim

Avatar
Mutsuz 2023-03-24 21:57:13

Seçimden sonra Halk etler kaybolur.Bir seçim öncesi de seyyar manavlar çıkmıştı.Seçime kadar ucuz et alıp yiyelim.Sonra misliyle öderiz nasılsa...

Avatar
Milleti geri zekalı yerine koymayın 2023-03-25 05:09:48

Kasaptan pahalı et satın adina Halk Et deyin. Corum beldiyesi de o tabelayi kaldirsin. Milletin akliyla oynamaya devam edin. O millet gerektiginde tokadi vuracaktir.

Avatar
İSKİLİPLİ = 2023-03-24 22:07:10

Epeydir soru işareti vardı. Yalancının mum namazının 2. gana söndü gibi açılış yapılırken Çorum halk et deniyordu.
Çorum o kadar yatırım yaptı belkida 2 veya 3 büyük tesis Çorumdaki.
peki bu iskilipde ki etler nerde kesiliyor ve kontrol ediliyor?
kaçak kezimmmi var. Çorum belediyesine söylense buraya ucuz ve kontromlü et gjnderir yada arkadaş işte market buraya et gönder işlet denmezmi? al sara bir gündem daha TOSYA İSKİLİP YDLU, Ankara İskimip yolu, Yükzek okul vs ös derken isim na&kından golll

Avatar
yaani 2023-03-24 23:02:24

gayet ticari bir konu.siyasete alet etmemek lazım.bir şirket başka şirketin ismini kullanamaz.