Çorum ekonomisine 154 milyonluk katkı

TKDK tarafından 2013 yılından bu güne kadar 1.010 projeye, 154,6 Milyon TL hibe desteği verildiği bildirdi.

26 Mayıs 2021 Çarşamba 15:15
Çorum ekonomisine 154 milyonluk katkı

Vali Mustafa Çiftçi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl Koordinatörlüğünün yeni hizmet binasını ziyaret etti. Ziyarette yapılan açıklamada, TKDK tarafından 2013 yılından bu güne kadar 1.010 projeye, 154,6 Milyon TL hibe desteği verildiği bildirdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun yeni hizmet binasını gezen Vali Çiftçi, İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer’le görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Çiftçi yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“2013 yılından günümüze kadar yatırım tutarı 308,2 Milyon TL olan 1.010 projeye; 154,6 Milyon TL hibe sağlanmıştır. Bu hibenin 124,6 Milyon TL’si ödenmiş, 30 Milyon TL hibe tutarına sahip projelerin ise yatırımları devam etmektedir. Hayvancılık, İşleme-Pazarlama ve Çiftlik Faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi sektörlerine yönelik alınan başvurulardan; yatırım tutarı 135,4 Milyon TL, hibe tutarı 66,2 Milyon TL olan 76 proje başvurusunun incelemelerine yönelik çalışmalar sürmektedir. Bu bilgiler bize IPARD Programının Çorum’da başarıyla uygulandığını gösteriyor.”

BUGÜNE KADAR 1.010 PROJEYE DESTEK SAĞLANDI

Bugüne kadar; 878 bitkisel üretim, işleme ve pazarlama projesi, 43 süt üretim tesisi,38 yenilenebilir enerji,12 arıcılık projesi,8 besi çiftliği,7 süt işleme ve süt toplama tesisi,6 meyve – sebze işleme, soğuk hava deposu,6 kanatlı eti üretim tesisi, 4 zanaatkârlık ve katma değerli ürünler projesi,3 kırsal turizm tesisi,2 kırmızı et işleme tesisi, 1 makine parkı ve 2 Yerel Eylem Grubu (YEG) projesine birlikte toplam 1.010 projeye destek sağlandı.

YATIRIM DÜŞÜNENLER İL KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZLE İRTİBAT KURMALI

İl Koordinatörlüğümüzün tüm personeli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında yatırımcılarımızın hizmetindedir. Yatırım yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızın İl Koordinatörlüğümüzle irtibat kurmalarını, en doğru bilgiyi yeni adresindeki hizmet binasında yetkililerinden ve uzman personelinden almalarını tavsiye ediyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.