Çorum firmasına ödül

ECE Kiremit, Bioksit Kiremit ile Sürdürülebilir İş Ödülleri 2017 ödülüne layık görüldü

18 Ocak 2018 Perşembe 10:30
Çorum firmasına ödül

ECE Holding’in kiremit sektöründe faaliyet gösteren firması ECE Kiremit, “Sürdürülebilir İş Ödülleri 2017'de” Türkiye'de bir ilk olan Bioksit Kiremit ile ödüle layık görüldü. Bioksit Kiremit, tüm ayrıcalıklı özellikleriyle sektörünün en iddialı ürünü olmaya aday.

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından dördüncüsü düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin amacı, Türkiye'de sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak ve bu alanda başarılı çalışmalar yapmış kurum ve kuruluşları ödüllendirerek, sosyal, ekonomik ve çevresel konulardaki projeler adına farkındalık oluşturmak.

ECE Holding’in Sanayi Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezinde uzun süreli araştırmalar sonucunda bioksit özellik ihtiva eden hammaddelerden yapılan formül ile hayata geçirdiği Bioksit Kiremit, Sürdürülebilir İş Ödülleri 2017 kapsamında “Sürdürülebilir İnovasyon” kategorisinde birinciliğin sahibi oldu.

Akademisyenler, çeşitli üniversitelerde görevli profesörler ile UNDP, TÜTED ve TÜGİS gibi kurumların temsilcilerinden oluşan 32 kişilik bir jüri ekibinin değerlendirmesi sonucu ödüle layık görülen Bioksit Kiremit, tarım dışı arazilerden elde edilen hammaddelerle üretiliyor. Bu özelliği ile Bioksit Kiremit sayesinde yılda ortalama 30 dönüm alan kurtarılmış oluyor.

Bioksit Kiremit ile tarım arazilerinin hammadde kaynağı olarak kullanılmasına gerek kalmayacak.

Ödül töreninde konuşan Ece Holding Pazarlama ve Kurumsal İletişim Şefi Didem Sungur: “Öncelikle bize bu ödülü layık gören saygıdeğer jüri üyelerine teşekkür ederim. Bu ödül ile bizi gururlandıran ECE Holding Ailesine de sonsuz teşekkürler. ECE Holding bünyesinde Çorum'daki Ar-Ge merkezimizde Türk mühendisler tarafından geliştirilen Bioksit Kiremit sayesinde tarım arazilerinin hammadde kaynağı olarak kullanılmasına gerek kalmayacak. Bioksit Kiremit Türkiye'de bir ilk ve bu ürünle birlikte Ar-Ge'nin geleneksel sektörlerde dahi ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuş olduk" dedi.

BİOKSİT KİREMİT NEDİR?

Bioksit özelliğe sahip hammaddelerin mineralojik ve fiziksel özelliklerinden dolayı su geçirmezliği daha iyi, porozitesi daha düşük kiremitler üretmek mümkün oluyor. Bioksit hammaddeli kiremitler aynı zamanda don dayanımı yüksek ve yosun tutmama özelliğine de sahipler. Bioksit kiremit ayrıca geleneksel hammaddelerle üretilen kiremitlere oranla fiziksel ve doğal şartlara çok daha dayanıklı, daha uzun ömürlü ve daha koyu rengi ile estetik görünümlü. Bioksit özelliğe sahip kiremitler farklı modellerde de üretilebiliyor.

Son Güncelleme: 18.01.2018 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165