Çorum ihracatta uçuşa geçti

Çorum, Ocak-Eylül dönemindeki bir yıllık süreçte ihracatını oransal olarak en fazla artıran 6’ıncı il oldu

14 Ekim 2022 Cuma 23:13
Çorum ihracatta uçuşa geçti

Çorum, Ocak-Eylül dönemindeki bir yıllık süreçte ihracatını oransal olarak en fazla artıran 6’ıncı il oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre; Eylül-Ocak döneminde 81 ilden 66'sı ihracatını artırdı, 8 ilde düşüş oldu.

İhracatını oransal bazda en çok artıran kent 45.5 milyon dolarla Yozgat olurken, bu kenti Tunceli ve Bingöl takip etti. İhracatını en çok artıran iller arasında Nevşehir yüzde 81,4 ile dördüncü, Muş yüzde 59,4 ile beşinci, Çorum yüzde 56,8 ile altıncı, Şanlıurfa yüzde 55,6 ile yedinci, Bitlis yüzde 55,15 ile sekizinci, Kars yüzde 39,5 ile dokuzuncu, Diyarbakır yüzde 39 ile onuncu sırada kayıtlara geçti.
 

Son Güncelleme: 15.10.2022 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman han 2022-10-15 11:02:47

ihracatta artış tamam. Ama ya ithalatta ne kadar artış var.? Çünkü ham altın alıyorsun, işleyip altın satıyorsun. Bu ihracatını yüksek gösterir ama Çoruma ve Ülkemiz ekonomisine ne kazandırdığı ve ne kadar kazandırdığı hesaplanmalı. Altın dışındaki ihracat rakamlarını da öğrenmemiz lazım.

Avatar
Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır 2022-10-15 11:40:04

ŞU İLLERİN İÇERİSİNDE HAVALİMANI'NI VE DEMİRYOLU OLMAYAN TEK ŞEHİR ÇORUM'DUR. TÜRKİYE DE ÇORUM EN FAZLA HAKSIZLIĞA UĞRAYAN ŞEHİR'DİR. HÜKÜMET ÇORUM'U CEZALANDIRIYOR. ÇORUM TÜRKİYEM'DE EN FAZLA İHRACAT YAPAN ŞEHİRLERDEN BİR TANESİDİR. ADALET VE KALKINMA PARTİSİ, BUNUN NERESİ ADALET, NERESİ KALKINMADIR. ALLAH YARINA BIRAKIR AMA YANINIZA BIRAKMAZ İNŞALLAH. ETME BULMA DÜNYASI, ENİNDE SONUNDA HAK VE ADALET YERİNİ BULACAKTIR. SENELERDİR SÖYLÜYORUM, YİNE SÖYLEYECEĞİM, ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....