Çorum ikinci oldu

YEDAŞ'ın “İş’te Güvenlik Bilgi Yarışması”nda Çorum ikinci oldu

19 Aralık 2017 Salı 16:52
Çorum ikinci oldu

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde 3 milyon kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti veren YEDAŞ, iş sağlığı güvenliği alanında farkındalık oluşturmak amacıyla çalışanları arasında, “İş’te Güvenlik Bilgi Yarışması” düzenleyerek başarılı ekipleri ödüllendirdi.

Faaliyete başladığı 2011 yılından bu yana çalışanlarının sağlık ve güvenliğini korumak amacıyla tüm çözüm ortaklarıyla olası iş kazalarını ve bunların etkilerini en aza indirmek üzere iş sağlığı güvenliği tedbirlerini geliştiren YEDAŞ, çalışanlarını İş’te Güvenlik Bilgi Yarışması’nda bir araya getirdi.

Düzenlediği iş sağlığı güvenliği eğitimleri, gerekli araç gereç ve ekipman desteği ile tüm çalışanlara sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı yaratmanın yanı sıra konunun hassasiyetinin kavranması amacıyla değişik uygulamalar da hayata geçiren YEDAŞ, hizmet verdiği 5 ilde arıza onarım bakım çalışanları arasında “İş’te Güvenlik Bilgi Yarışması” düzenledi.

Kasım ayında Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop illerinden 3’er kişiden oluşan 37 ekibin başvuru yaptığı yarışmada ön eleme turları il koordinatörlüklerinde gerçekleşti. 14 Aralık tarihinde bir otelde gerçekleşen büyük finale Sinop’tan Grup Kontrol Kalemi, Samsun’dan Grup Güven, Amasya’dan Sağlamcılar, Çorum’dan Poyraz, Ordu’dan Lanyard Gücü, takımı katılma hakkı kazandı. İş sağlığı ve güvenliği hakkında önemli hususların sorulduğu ve üzerinde detaylı yorumlar yapıldığı yarışmada çalışanların bilgileri güncellendi. Yarışmanın galibi Ordu’dan katılan Lanyard Gücü olurken, Çorum ekibi Poyraz ikinci, Samsun ekibi Grup Güven üçüncü oldu.

Yarışmayı kazananlara, kupa, madalya ve ödüllerini YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk verdi. Elektrik dağıtım sektöründe, iş sağlığı güvenliğini korumanın birincil koşul olduğuna ve başarının fiziksel ve ruhsal anlamda sağlıklı çalışanlarla yakalanacağına dikkat çeken Aktürk, “5 ilde hem sahada hem de ofiste 1500’e yakın çalışanla müşterilerimize kaliteli ve sürekli elektrik hizmeti vermek amacıyla 7 /24 çalışıyoruz. İş alanı sebebiyle özellikle saha çalışanlarımız açısından pek çok risk söz konusu. Bütün çalışanlarımızın, işlerini yaparken iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymasını bekliyoruz. İşimizi hızlı yapmak için ihmal ettiğimiz küçük bir detay hayatımızda önemli bir olumsuzluğa sebep olabilir. Sağlık yerine koyulamayan büyük bir değer. Bu sebeple ilk önce gerekli tedbirlerimizi tam anlamıyla alalım, sonra işimizi yapalım. Aynı konu ofis çalışanlarımız için de geçerli. Ofiste de güvenlik kurallarına uymaya özen gösterelim. Hepinize kazasız, sağlık ve başarı dolu bir çalışma hayatı diliyor; yarışmaya katılım sağlayan tüm arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.