Çorum İlk 10’da

Çorum yağlık ayçiçeği üretiminde ilk 10’da yer alıyor.

10 Ağustos 2022 Çarşamba 16:38
Çorum İlk 10’da

Çorum’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün katkıları ile çiftçilere dağıtılan ve ekimi yapılan yağlık ayçiçeği tohumlarında ürün hasadına yaklaşıldı. Yağışların da bol olmasıyla kısa sürede yetişen ayçiçeği, tarlalarda görsel şölen oluşturdu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, ilimizde tarım ve hayvancılığın yoğun bir biçimde yapıldığını belirterek bölgemizin ayçiçeğinde ön planda olduğunu söyledi.

Yağlık ayçiçeği üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla ilimizde Şubat ayında üreticilere dağıtılan tohumların hasada yaklaştığını belirten İl Müdürü Orhan Sarı,  “Geçmiş yıllardaki tecrübelerimiz, bize ayçiçeğinin oldukça stratejik bir ürün olduğunu gösterdi. Bu yüzden ayçiçeğinde ekim alanlarımızı da verimimizi de artırmalıyız. Bu yıl Bakanlığımızın katkısıyla 1820 üreticimize 70 bin dekar alana yetecek kadar tohum dağıttık. İlimizde yağışların da güzel gitmesi neticesinde hasatta da yüksek randıman bekliyoruz. Teknik ekiplerimiz sürekli sahada ve çiftçimizle yan yana. Bölgemizde ayçiçeği tarlalarında hastalık ve zararlı kontrolleri devam ediyor. Özellikle çayır tırtılı takibimiz altında idi ve tarlalarda bir zarar oluşturmadı.” dedi.

Çorum’un ülkemizde ayçiçeği üretiminde 6. sırada olduğunu belirten Sarı, “Ayçiçeği ekim alanlarımız her yıl artmaya devam ediyor. Geçen yıl 400 bin dekar ayçiçeği ekim alanımız varken bu yıl dağıttığımız tohumlarla nadas alanlarının da ekimi sağlandı ve mevcutta 600 bin dekarın üzerinde üretim alanımız oluştu. Mevsimin de güzel gitmesiyle birlikte ayçiçeğinde verimin geçmiş yıllara göre çok daha iyi olacağı görülüyor. Geçen sene ortalama verim 200kg’ye kadar düşmüşken bu sene dönüme ortalama 350-400 kilogram verim bekliyoruz. Bu da en az 65 bin ton Ayçiçek yağı demek.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.08.2022 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır 2022-08-10 22:01:20

Türkiye de ÇORUM GİBİ üreten bir ŞEHİR yok. Sanayi var, Tarım var, İhracat var, herşey var.Allah aşkına Hükümet tarafından en fazla haksızlığa uğrayan ŞEHİR ÇORUM'DUR. Havalimanı yok, DEMİRYOLU yok, Ulaşım konusunda en fazla haksızlığa uğrayan ŞEHİR de ÇORUM'dur. Hükümet Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz inşAllah. Etme bulma dünyası, ENİNDE sonunda ÇORUM'UN ve Çorumluların ahı eninde sonunda çıkacaktır. ANLAYANA.....